Volksunie

W.E.M.M.E.L. stelt zich burgerlijke partij in zaak-Geurts (29/01/01)

Om het recht op een financiële schadevergoeding voor de gemeente Wemmel in de zaak-Geurts te verzekeren, heeft een inwoner zich burgerlijke partij gesteld namens het gemeentebestuur. Hij kreeg daarvoor de machtiging van de Bestendige Deputatie van de provincie Vlaams-Brabant.

Op maandagavond 29 januari zal de vijfkoppige W.E.M.M.E.L.-fractie de overige gemeenteraadsleden vragen zich aan te sluiten bij dit initiatief. Het gemeentebestuur kan een eventuele schadevergoeding gebruiken voor zinvolle projecten, zoals het nieuwe personeelsstatuut en de interpolitiezone.

"Het voorstel van schepen Nathalie de Suray (PSC) biedt onvoldoende garanties voor een correcte afhandeling van de zaak-Geurts," aldus initiatiefnemer en W.E.M.M.E.L.-woordvoerder Filip Vandenbroeke. "De Suray geeft een zeer selectieve interpretatie van de feiten. Ze verzwijgt dat oud-burgemeester Jos Geurts een brief van de procureur des Konings doelbewust twee maanden heeft achtergehouden om zich te onttrekken aan de terugbetaling van de geleden financiële schade aan de Wemmelse bevolking na een mogelijke veroordeling door de correctionele rechtbank. Bovendien bestaat de grootste onduidelijkheid over de advocaat die zal worden belast met de zaak-Geurts."

De vijf W.E.M.M.E.L.-raadsleden zullen tijdens de gemeenteraad van maandag 29 januari aandringen op een grondige aanpassing van het voorstel van schepen de Suray. Subjectieve interpretaties en onvolledige informatie zijn niet op hun plaats in een ambtelijk document. De gemeente moet enkel verwijzen naar de brief van begin oktober waarin procureur des Konings Dejemeppe het gemeentebestuur vraagt zich burgerlijke partij te stellen en een schadevergoeding te eisen van oud-burgemeester Jos Geurts.

Voorts lijkt het aangewezen de advocaat onder de arm te nemen die het dossier reeds grondig heeft voorbereid in naam van de W.E.M.M.E.L.-fractie. Hij staat borg voor een correcte aanpak van het dossier en zal de absolute voorrang geven aan het belang van de gemeente en z'n inwoners.

Auteur:
VU-afdeling Wemmel
Filip Vandenbroeke - bestuurslid

Meer informatie:
Contactpersoon: Filip Vandenbroeke
Telefoon: 02/284.7.642.
Fax: 02/284.9.642.
E-post: fvandenbroeke@europarl.eu.int