Politiebericht Flevoland: district Noord 29-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Gewond na aanrijding
EMMELOORD Gisterochtend heeft een 74-jarige automobiliste uit Emmeloord op de Europalaan een eenzijdige aanrijding gehad. De vrouw reed over een verkeersheuvel, waardoor de twee verkeerszuilen sneuvelden. De vrouw klaagde over pijn in haar rug en is naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat in haar rug een wervel verschoven was. Haar auto is afgesleept.

Auto in sloot
NOORDOOSTPOLDER Twee politieagenten zagen afgelopen nacht, terwijl zij bij een tankstation stonden, op de oostbaan van de A6 met grote snelheid een auto voorbij rijden. Toen zij verder reden bleek de auto even verderop van de weg geraakt te zijn; hij lag op de kop in de sloot. De bestuurder (36 uit Lelystad) en zijn inzittende stonden kletsnat naast de auto. Omdat de Lelystedeling naar alcohol rook en een eerste blaastest aangaf dat de man alcohol had gedronken, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd hij onderzocht door ambulancepersoneel en toen hij klaagde over pijn in borstkas alsnog overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. Omdat de man de bloedproef (om te bepalen of hij onder invloed was) niet wilde ondergaan, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Aangehouden na huiszoeking
KRAGGENBURG In twee woningen aan de Hertenweg heeft de politie vanochtend vroeg huiszoeking gedaan. De huiszoekingen vonden plaats omdat de politie informatie had dat de bewoner, een 57-jarige man, een of meerdere vuurwapens zou hebben. Er werden echter geen vuurwapens aangetroffen. Omdat de 57-jarige voor twee verkeersovertredingen nog een straf had openstaan, is hij aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.