Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht/10.00 uur
Overvaller aangehouden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- Op zondagavond omstreeks negen uur vond er een overval plaats op een tankstation gelegen aan de Hoofdstraat. Binnen een half uur kon de vermoedelijke overvaller, een 23-jarige man uit Doorn, op de Drie Klinken worden aangehouden.

Omstreeks negen uur kwam de overvaller het tankstation binnen en bedreigde hierop direct een medewerker met een pistool. De medewerker, welke alleen in het tankstation aanwezig was, moest onder bedreiging van een vuurwapen onder andere het geld uit de kassa halen. Nadat de man het geld had gekregen verdween hij.

De pompbediende sloeg alarm en de politie startte een zoektocht. Net na de overval zagen getuigen dat er een man wegfietsen vanaf het tankstation. Omdat de getuigen het niet vertrouwde volgden ze deze man voorzichtig. Ze zagen dat de man verschillende keren wegdook achter woningen. De politie werd gewaarschuwd en deze kon de man aanhouden op de Drie Klinken. De man werd ingesloten voor verhoor.

Autodieven aangehouden

GROENKAN- Op zondagavond, omstreeks half negen, werden vier jongens in de leeftijd van 15 tot 17-jaar afkomstig uit De Bilt en Bilthoven, aangehouden in een gestolen auto.

Buurtbewoners melden dat er een auto door de wijk aan het scheuren was. De politie ging poolshoogte nemen en trof op de Groenekanseweg de auto aan met daarin de vier jongens. De politie wilde de bestuurder controleren en aanspreken op zijn rijgedrag. Een stopteken werd gegeven maar werd genegeerd.

De achtervolging werd ingezet en ging via de Groenkanseweg naar de Cumulusweg, Notusweg, Hesseweg en de Utrechtseweg. Deze achtervolging ging gepaard met snelheden van boven de 100 kilometer per uur. Op de Utrechtseweg verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste tegen een paal op. De vier inzittenden vluchten vervolgens uit de auto.

Twee personen konden na een korte zoektocht worden aangehouden. De andere twee konden door een speurhond worden getraceerd en alsnog worden aangehouden.