Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.15 uur
Fietser mishandelt automobilist

WOERDEN Op zondag 28 januari heeft een fietser een automobilist een vuistslag in het gezicht gegeven.

Omstreeks 20.45 uur reed een 25-jarige automobilist uit Amsterdam over de Steinhagenseweg in de richting van Harmelen. Op de rotonde schrok hij van een fietser die geen verlichting voerde en die hij plotseling zag opdoemen. De automobilist moest hard in de remmen om een aanrijding met de fietser die ook nog een jongedame achterop had, te voorkomen.

De fietser stapte af en schopte een deuk in het portier aan de bestuurderszijde van de auto. De fietser liep naar zijn fiets, maar toen hij zag dat de automobilist uitstapte, liep hij terug naar de automobilist en gaf hem een vuistslag in het gezicht. Hier hield de automobilist een snee in zijn linkerwenkbrauw aan over. De fietser stapte weer op zijn fiets en reed tezamen met zijn passagiere de wijk Hoog en Polanen in.

De fietser voldoet aan het volgende signalement: Blanke man, ± 30 jaar, 1.75 1.80 meter, stevig sportief postuur, bol gezicht en kort stekelig donker haar. Hij droeg een donkerblauw fleece-jack met vermoedelijk een witte streep op de mouwen.

Uit de verklaring van de aangever blijkt dat meerdere personen getuige zijn geweest van deze vernieling en mishandeling. Deze getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie van Rijn & Venen, bureau Woerden, telefoonnummer 0900-8844.

Heel veel teveel gedronken

BREUKELEN Op maandag 29 januari controleerde de politie een automobilist die wel heel veel teveel had gedronken.

De politiemensen zagen omstreeks 02.35 uur een automobilist over de Stationsweg rijden. Bij de controle van de man bemerkten de politiemensen een sterke alcohollucht. Hij weigerde ter plaatse te blazen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man, 29 jaar oud en afkomstig uit Bovenkarspel, 1445 ug/l. (3,45 promille). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Daar hij te dronken was om hem weer de straat op te laten gaan, werd de man ingesloten. De man zal in de loop van maandag 29 januari worden gehoord.

Gaskraan open

OUDEWWATER Omdat op zondag 28 januari een vrouw de gaskraan in haar woning had opengezet, werden de omliggende woningen ontruimd.

Omstreeks 11.55 uur belde een vrouw de politie met de mededeling dat zij de gaskraan in haar woning aan de Prinses Margrietstraat had opengezet. Toen de brandweer bij de woning arriveerde, deed de 36-jarige bewoonster de voordeur open. Zij werd meteen door de brandweermensen uit de woning getrokken, daar de explosiemeter die een brandweerman bij zich had, aangaf dat er direct explosiegevaar was.

De brandweermensen gingen het pand binnen en sloten de gaspitten van het gasfornuis en vervolgens sloten zij de hoofdkraan en openden de ramen. Gezien het explosiegevaar werden de directe buren verzocht hun woning te verlaten en werd de straat voor de woning afgesloten. De bewoonster die in erg verwarde toestand verkeerde, werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. De vrouw werd daar onder psychiatrische behandeling gesteld en kreeg een IBS (inbewaringstelling).

Nadat de woning goed was doorgelucht werd deze afgesloten en konden ook de omwonenden weer in hun huis terugkeren.

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft op zondag 28 januari bij de afrit van de Rijksweg A12 een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond plaats van 07.00 uur tot 08.15 uur. Van de 40 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bliezen 39 en `P` (Pass) en hadden dus niet (teveel) gedronken. Eén bestuurder, een 31-jarige man uit Driebergen, blies een `F` (Fail) hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 280 ug/l. (0,75 promille). Hij kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van één uur.

Aanrijding met teveel op
MAARSSEN Op zondag 28 januari vond er op de Dr. Plesmanlaan een aanrijding plaats, waarbij één van de betrokkenen teveel had gedronken.

Omstreeks 13.30 uur reed een 51-jarige automobilist uit Maarssen over de Sweserengseweg, komende uit de richting van de Buitenweg en gaande in de richting van de Dr. Plesmanlaan. Op het kruispunt met de Dr. Plesmanlaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 32-jarige automobilist uit Utrecht. Door de aanrijding die daardoor ontstond liep de auto van de Maarssenaar schade aan de linkervoorzijde op en die van de Utrechter aan de voorzijde.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten de politiemensen dat de Maarssenaar naar de alcohol rook. Bij het ter plaatse blazen, blies de man een `A`(Alarm), hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 375 ug/l. (1,0 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Alcoholcontrole
VINKEVEEN / LOENEN De politie heeft op zondagavond 28 januari op twee locaties in het district een alcoholcontrole gehouden.

Deze vonden op de Provinciale Weg N201 in Vinkeveen en op de Rijksstraatweg in Loenen plaats. In totaal moesten 96 bestuurders een blaastest afleggen. Op één bestuurder na bliezen zij allen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat zij niet (teveel) had gedronken. De bestuurder die wel teveel had gedronken, een 29-jarige man uit Wilnis, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 240 ug/l. (0,65 promille). Hij kreeg een boete van f410,- en een rijverbod van één uur.