Provincie Limburg

OMLEIDING VERKEER VOOR ROGGELSEBRUG NIET VIA OSPEL

Resultaat bestuurlijk overleg
OMLEIDING VERKEER VOOR ROGGELSEBRUG NIET VIA OSPEL

Om verkeersoverlast voor de inwoners van Ospel te voorkomen tijdens werkzaamheden aan de Roggelsebrug zullen enkele omleidingsroutes zó worden aangepast, dat het verkeer niet door de kern van Ospel hoeft. In plaats daarvan wordt het verkeer om Ospel heen geleid via de N275 en plaatselijke buitenwegen.

Dat is het resultaat van bestuurlijk overleg vandaag tussen de wethouders Peeters van Nederweert en Bouten van Meijel en gedeputeerde Vestjens. In verband met het afsluiten van de Roggelsebrug voor werkzaamheden moeten er gedurende enkele maanden vier hoofdomleidingsroutes vice versa beschikbaar zijn. Eén van die routes, voor het bestemmingsverkeer van Nederweert naar Meijel, was gepland via Ospel. Inwoners van Ospel hebben daartegen zowel bij de Provincie als bij de gemeente Nederweert geprotesteerd vanwege de overlast en het gevaar dat dit verkeer zou opleveren. Het nieuwe voorstel komt aan deze bezwaren tegemoet. Verkeer tussen Nederweert en Meijel kan nu via de N275 en enkele buitenwegen, waar zo nodig tijdelijk éénrichtingsverkeer wordt ingesteld.
Busdienst
Bij de Roggelsebrug komt een noodbrug voor voetgangers en fietsers. Ook de huidige busverbindingen blijven gewoon bestaan, zij het dat buspassagiers te voet moeten oversteken en aan de andere kant van het water hun reis in een andere bus kunnen vervolgen. Het is de bedoeling dat de voorbereidende werkzaamheden dit voorjaar starten. De werkzaamheden zullen ongeveer vier maanden gaan duren.