Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 29-01-2001 Persberichten districten Kerkrade en Heerlen (15.15 uur) Maandag 29 januari 2001

Landgraaf; aanrijding met gewonde
Zondag 28 januari ontstond om 14.40 uur op de kruising Heerlenseweg-Op de Heugden-Pasweg-Streeperstraat in Landgraaf een aanrijding waarbij een 49-jarige autobestuurster uit Heerlen gewond raakte. Ze werd met nek- en spierklachten per ambulance naar het Heerlense ziekenhuis vervoerd. De aanrijding ontstond toen een 20-jarige autobestuurder uit Elsloo op de Pasweg voorsorteerde in het rechtsafvak terwijl hijzelf dacht dat dit vak voor het rechtdoorgaande verkeer bestemd was. Toen hij groen kreeg, trok hij op en boog dus niet rechtsaf maar reed rechtdoor. Daarbij kwam hij in botsing met de auto van de vrouw uit Heerlen die rechtdoor over de Heerlsenweg in de richting van Op de Heugden reed. Door de klap van de aanrijding draaide de auto van de vrouw om zijn as en kwam uiteindelijk zwaar beschadigd tegen het trottoir tot stilstand. De auto moest afgesleept worden.

Bocholtz; weer inbraken in sportkantines
Afgelopen weekend waren opnieuw enkele sportkantines het doelwit van inbrekers.

· Zondag 28 januari ontdekte een politiepatrouille om 06.05 uur een inbraak in de kantine van de voetbalvereniging WDZ aan het Neerhagerbos in Bocholtz De toegang werd verkregen door de omheining kapot te knippen en een ruit te vernielen. Een precieze inventarisatie van wat gestolen is, moet nog volgen.

· Zondag 28 januari werd om 09.30 uur een inbraak ontdekt in de kantine van SV Simpelveld aan de Oude Molsbergerweg in Simpelveld. Hier werd met grof geweld een deur geforceerd. Er werd kans gezien de alarminstallatie uit te schakelen waarna vanuit de keuken en de koelruimte onder andere sterke drank, frisdrank, snoepgoed, aanstekers en ballonnen werden gestolen.

· Zondag 28 januari werd om 08.30 uur een inbraak ontdekt bij EHC aan de Demstraat in Hoensbroek. Hier werd een raam vernield waarna men het clubgebouw betrad. Voor zover men kon nagaan werd hier echter niets ontvreemd.
Tussen 1 januari en 28 januari is dit nu al de 14e keer dat een inbraak plaatsvond in een sportkantine (8x binnen het politiedistrict Kerkrade en 6x binnen het district Heerlen -zie eerder bericht van 24 januari.) De politie is nog steeds op zoek naar mogelijke verdachte(n.)

Kerkrade; weggereden na aanrijding
Een zwaar onder invloed van alcohol en drugs verkerende 23-jarige Kerkradenaar botste zondag 28 januari om 09.45 uur tegen een op de Prinses Irenestraat in Kerkrade geparkeerde auto. Na de aanrijding reed hij weg. Tijdens het politieonderzoek werd de auto op een parkeerplaats aan de Jonkerstraat aangetroffen. Aan de hand van het signalement kon de politie daar de verdachte aanhouden op het moment dat hij uit een woning kwam. Er werd een bloedproef van hem afgenomen. Gezien de toestand waarin de man verkeerde, werd hij ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau.

Heerlen; overspannen man sticht brand
Een in ernstige psychische nood verkerende 34-jarige Heerlenaar stak zondag 28 januari om 05.00 uur op de Laurierstraat in Heerlen een voor zijn toegangsdeur staande vuilniszak in brand waardoor de ingang van de woning zwaar beschadigd werd. De man, die in een echtscheidingprocedure verwikkeld is, had die dag zijn twee kinderen bij zijn vrouw opgehaald. Omdat omwonenden aangaven dat die kinderen zich mogelijk nog in de woning bevonden, werd de voordeur geforceerd en doorzocht de brandweer de woning. Hier werd gelukkig niemand meer aangetroffen. De man bleek zijn 6-jarig dochtertje bij kennissen ondergebracht te hebben en was daarna spoorloos vertrokken met zijn 10-jarig zoontje. Toen omstreeks 06.10 uur gemeld werd dat over het Koraalerf een man en een kind beiden op blote voeten liepen, kon de Heerlenaar daar worden aangehouden. Het kind was gezien de ijzige vrieskou inmiddels door en door koud. Nadat het aan het bureau opgewarmd was, werd hij overgedragen aan zijn inmiddels gewaarschuwde moeder. Aan het bureau werd aan de vader de nodige medische zorg besteed hetgeen ertoe leidde dat hij diezelfde dag nog gedwongen opgenomen werd in een psychisch gezondheidscentrum.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)