Politiebericht Brabant-Noord: Uden 29-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

TIENTALLEN BESTUURDERS ZONDER GORDEL

De politie heeft zondagmiddag op diverse locaties in Uden gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Tussen 10.00 en 15.00 uur werden 52 bestuurders bekeurd. Zij krijgen allemaal een proces-verbaal uitgereikt van f.90,--. De bonnen vielen onder andere op de Kastanjeweg, Koopmanstraat en Violierstraat.

BROMFIETS WEG

Zondagavond is ingebroken in een berging aan de Beatrixhof in Uden. Nadat een toegangsdeur werd vernield nam de dader een bromfiets weg van het merk Tomos, waarde f.700,--.

NIEMAND ONDER INVLOED

De politie heeft zondagavond op diverse locaties binnen de gemeenten Uden en Landerd tijdens een alcoholcontrole 25 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had teveel gedronken.

AUTO IN DE SLOOT

Een onfortuinlijke autobestuurder raakte afgelopen nacht op de Bosscheweg in Keldonk met zijn auto in de sloot. Surveillerende agenten troffen het voertuig rond 03.15 uur aan, maar de bestuurder was toen al verdwenen. Na onderzoek bleek dat de man, een 39-jarige man uit Gemert, door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de sloot was geraakt. De man bleef ongedeerd.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

Vanmorgen is bij een aanrijding op de Hoevenseweg in Uden een 24-jarige vrouw uit Zeeland gewond geraakt. De vrouw botste met haar fiets tegen een auto die bestuurd werd door een 47-jarige inwoonster van Uden, daar waar het fietspad overgaat op het asfalt van de rijbaan. De Zeelandse viel over de auto heen en liep letsel op aan haar gezicht en een been. Het slachtoffer verloor tevens twee voortanden.