Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 29-01-2001 Persbericht district Land van Cuijk

AANHOUDINGEN

Surveillerende agenten zagen in de nacht van zondag op maandag in Cuijk-Noord een bromfietser rijden die hun aandacht trok door er direct vandoor te gaan toen hij de politie-auto zag naderen. Via de Goudenrijderstede en Beersebaan zag hij kans te ontkomen. Echter even later zag de surveillance-eenheid de bestuurder terug op de Katwijkseweg waar hij in de bosjes verdween. Na even te hebben afgewacht kwam hij toch weer te voorschijn en kon hij uiteindelijk op de Waaistraat in Cuijk tot stilstand gebracht worden. Het slot van de bromfiets bleek opengebroken te zijn waarop de bestuurder, een 16 jarige inwoner van Cuijk, is aangehouden op verdenking van diefstal. Een 18 jarige inwoner van Cuijk meldde zich even later bij de politie als medeplichtige, ook hij is aangehouden. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de bromfiets in dezelfde nacht is gestolen uit een schuur aan de Vuurijzerstede in Cuijk. De jongens zijn na verhoor in de loop van maandagmiddag met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Bij een verkeersongeval op de Beerseweg in Mill zijn zondagmorgen twee personen gewond geraakt. Een 33 jarige inwoonster van Weurt raakt in een bocht in de slip en botste vervolgens frontaal tegen een tegenligger, een 23 jarige inwoonster van Cuijk. Beide bestuursters raakten gewond en zijn respectievelijk naar het ziekenhuis in Boxmeer en Nijmegen gebracht. Een 55 jarige automobilist uit Beers die achter de vrouw uit Weurt reed kon niet meer op tijd remmen en botste tegen zijn voorganger. Hij bleef ongedeerd. De betrokken autos raakten zwaar beschadigd.

ONDER INVLOED

Een 41 jarige inwoner van Beugen is zondagmiddag bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Oeffeltseweg in Beugen. Na de blaastest kreeg hij een rijverbod van 6 uren en is zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.