Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Het hele verhaal
Workshop filosofie


Er komt een gedachte bij je op en je voelt je opgewonden. Dit is wellicht het idee waar je op zit te wachten. Misschien de doorbraak in je onderzoek. Wellicht de basis voor een eigen bedrijfje. Dit kan de loop van je leven veranderen...................... Maar hoe vertel je het de anderen?

Deze workshop gaat over de kunst van het verhalen vertellen. Daarbij staat niet het creatieve aspect centraal, noch het concipiëren van een situatie of het verzinnen van een plot, maar het overbrengen van een ervaring of inzicht. Je weet wel min of meer waar het over gaat en nu is het van belang hoe je het kunt vertellen. Hoe overtuig je anderen en hoe krijg je het voor jezelf helder? Filosofen hebben al duizenden jaren met dat probleem geworsteld, en we zullen in deze workshop bij een aantal filosofen te rade gaan om te zien hoe zij het hebben opgelost.

De workshop bestaat uit drie gedeelten genaamd 'zelfbeschrijving', 'meta-vertelling' en 'het verhaal zelve', maar hierover in de workshop meer. Bij deze workshop wordt van de deelnemers de nodige zelfwerkzaamheid verwacht. Je gaat in groepjes aan de slag met het bedenken en opbouwen van een verhaal dat betrekking heeft op een zelf-gekozen onderwerp.


Het hele verhaal
Begeleider: Pim Lemmens.
Maandagen 29 januari, 5 en 12 februari
20.00-22.00 uur
Collegezaal wordt t.z.t. bekend gemaakt