Politiebericht Groningen: Diverse 30-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 30 januari 2001

Dagelijske berichten regio Groningen

Eenum: dodelijk ongeval spoorwegovergang
Een 41-jarige inwoner van Groningen is gisteravond omstreeks 20.00 uur omgekomen bij een ongeval op de spoorwegovergang van de Hogeweg bij Eenum, gemeente Loppersum. Het slachtoffer stak met zijn personenauto over op het moment dat een passagierstrein vanuit de richting Delfzijl met een snelheid van bijna 100 km/u de overgang was genaderd. Door de hevige botsing werd de man uit de auto geslingerd. Zijn auto brak in twee gedeelten en werd enkele tientallen meters langs de spoorlijn meegesleurd. Vermoedelijk was het slachtoffer op slag dood. Onderzoek heeft aangetoond, dat de beveiliging bestaande uit een knipperlichtinstallatie goed werkte. Het is onduidelijk of het slachtoffer de knipperende lichten heeft opgemerkt toen hij de overgang naderde. De bergingswerkzaamheden hebben ongeveer drie uur in beslag genomen. Het treinverkeer is in die tijd stilgezet.

Nieuwolda: man met onderkoeld in sloot aangetroffen Een 21-jarige inwoner van Groningen is gistermorgen omstreeks 7.00 uur in een sloot langs de Esdoornstraat in Nieuwolda aangetroffen met sterke onderkoelingsverschijnselen. De man had nog een temperatuur van rond de 30 graden. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Het is onduidelijk hoe de man in de sloot terecht is gekomen. Duidelijk is dat hij gedurende een autorit met een kennis uit is gestapt na een woordenwisseling. Al zwervende is hij toen vermoedelijk in de sloot beland.

Stadskanaal: winkeldief aangehouden
Een 23-jarige inwoner van Uithuizen is gistermiddag aangehouden nadat hij was betrapt bij een winkeldiefstal aan het Europaplein in Stadskanaal. De man had onder meer een paar handschoenen ter waarde van 100 gulden meegenomen. Tevens had hij in een drogisterij mascara en parfum meegenomen zonder te betalen. De man werd aangehouden door een plaatselijke politieman die in zijn vrije tijd in het winkelcentrum liep.

Musselkanaal: auto in de sloot
Bij een verkeersongeval gisteravond op de A. G. Wildervanckweg in Musselkanaal raakte de betrokken auto total loss, nadat deze via de berm in een droge sloot belandde. De drie inzittenden, waar onder de 20-jarige bestuurder uit Oude Pekela raakten daarbij licht gewond. Ze kwamen er met enkele kneuzingen vanaf. De bestuurder zocht al rijdende naar tabak en lette daardoor niet goed op. Hij kwam hierdoor op de verkeerde weghelft waarvan hij zodanig schrok dat hij te sterk corrigeerde en de auto in een slip raakte. De auto sloeg daarna over de kop en belandde in de sloot. Omdat de politie bij de bestuurder een alcohollucht waarnam is van hem bloed afgenomen voor nader onderzoek. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Veendam: inbraak zwembad
In het zwembad aan de Jan Salwaweg in Veendam is gisternacht ingebroken. Men is binnengekomen door een gat in het dak te maken van het kantoor. Er wordt een geldbedrag uit de kluis vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen, Afdeling Communciatie, 0900 8844