Gemeente Weert

26 januari 2001
Vanaf dinsdag 30 januari a.s.
HOGESTEENWEG TOT MEDIO 2002 EENRICHTINGSWEG

Omdat aan de Kasteelsingel op de plaats van het voormalige politiebureau begonnen wordt met de bouw van een appartementencomplex, zal de Hogesteenweg met ingang van dinsdag 30 januari a.s. eenrichtingsweg worden.

Verkeer uit de richting Biest/Emmasingel kan dan niet meer linksaf de Hogesteenweg in. Dat verkeer dient linksaf te slaan via een nieuw gemaakte doorsteek in de middenberm van de Kasteelsingel en komt vervolgens via de Hoogpoort op de Hoge Kei. Van daaruit kan men dan de Hegstraat bereiken, de parkeerkelder onder het stadhuis en het parkeerdek achter het stadhuis.
Ook het verkeer vanaf het Bassin dat de Hoge Kei wil bereiken kan dat alleen nog via de Hoogpoort.
Verkeer uit de richting Hegstraat/Hoge Kei kan wél via de Hogesteenweg de Kasteelsingel op. Voor dat verkeer wordt de Hogesteenweg nu dus eenrichtingsweg.

Deze nieuwe verkeerssituatie duurt in elk geval tot medio 2002. Dan is naar verwachting de bouw van het appartementencomplex op de plaats van het voormalige politiebureau voltooid. Hoe de precieze verkeerssituatie er vanaf die tijd uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk.

Laatst gewijzigd op: 30 januari 2001