Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.55 uur
Laffe dierenmishandeling

LOPIK Op maandag 29 januari zijn in een vijver acht dode eenden aangetroffen.

Een gemeentewerker was in het begin van de middag aan het werk op de Europasingel. In en bij de vijver trof hij acht dode eenden aan. Allen bleken te zijn doodgeschoten. Hierbij is vermoedelijk gebruik gemaakt van een zwaar kaliber buks. Elke eend bleek één schotwond te hebben. Sommigen waren recht door de kop geschoten, anderen in de borst. De eenden zijn vermoedelijk het afgelopen weekend doodgeschoten.

Tot op heden hebben zich geen getuigen van deze laffe dierenmishandeling gemeld. De politie roept getuigen op zich te melden op 0900-8844.

Openlijke geweldpleging (Getuigen gezocht)

HOUTEN Zondagmiddag 28 januari om vijf uur werd op het Rond in Houten, ter hoogte van een restaurant een 24-jarige inwoner van Rotterdam ernstig mishandeld door een groep van ongeveer 10 jeugdige personen. Op het moment dat het slachtoffer, in gezelschap van zijn ouders en vriendin het restaurant wilde binnengaan werd het gezelschap belaagd door de groep jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. De gewelddadige jongeren hielden zich op in de omgeving van het station en maakte racistische opmerkingen. In deze groep bevond zich één blanke jongeman die de zaak opruide. De overige jongens hadden een licht getinte huidskleur.

Door een aantal jongens uit de groep werden de 51-jarige vader en zijn 24-jarige zoon in elkaar geschopt en geslagen. Het 24-jarige slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. Hij heeft tengevolge van de mishandeling een scheur in zijn oogkas opgelopen.

Een tot nu toe onbekende getuige, een blonde jongen van ± 22 jaar met een paraplu, heeft zich nog niet gemeld bij de politie. De politie is op zoek naar deze getuige en eventuele andere getuigen van dit zinloos geweld Zij kunnen hiervoor contact opnemen met het algemene nummer 0900-8844.

(Zie ook persbericht d.d. 29-01-01)

Roger (rabbit) gestolen

IJSSELSTEIN Op zaterdagavond 27 januari bemerkte een moeder dat het dwergkonijn van haar dochter was gestolen.

Omstreeks 22.00 uur zag een 13-jarig meisje dat haar dwergkonijn zich nog in het hok bevond. Het hok stond in de achtertuin van hun woning aan de Heer Arnoldstraat. Toen haar moeder omstreeks 23.00 uur nog even bij het hok ging kijken, bleek het konijntje te zijn gestolen. Het beestje kon niet zijn ontsnapt, daar een afsluithendel voor het deurtje van de kooi was gedraaid en dat dit alleen van buitenaf kon plaatsvinden.

Het konijntje voldoet aan het volgende signalement: Dwergkonijn, type mannetje, naam: Roger, bruin van kleur met zwarte vlekjes en een beige pluimstaart.

Gestolen bromfiets

NIEUWEGEIN Op maandag 29 januari is een jongen die op een gestolen bromfiets reed, aangehouden.

Omstreeks 22.45 uur zagen politiemensen een jongen op de Diepenbrocklaan op een bromfiets rijden. De jongen viel op doordat hij geen helm droeg. Bij het aanspreken van de jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, bleek hij tevens niet in het bezit van en bromfietscertificaat te zijn. Bij controle van de bromfiets bleek deze van diefstal afkomstig. Daarop werd de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De ouders van de jongen werden in kennis gesteld van zijn aanhouding. Hij is in het politiebureau ingesloten en zal in de loop van dinsdag worden gehoord.