Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.05 uur
Auto in de sloot

BREUKELEN Op maandag 29 januari is een auto op de Straatweg van de weg geraakt en in de sloot terechtgekomen.

Omstreeks 06.15 uur reed een 25-jarige automobilist uit Loenen over de Straatweg, komende uit de richting van Loenen en gaande in de richting van Breukelen. Ter hoogte van hectometerpaaltje 12.0 kwam de automobilist met het rechtervoorwiel van zijn auto in de berm, kwam vervolgens geheel in de berm terecht en slaagde door naar links te corrigeren weer op de weg te komen. Echter door de gladde weg, raakte de auto weer in een slip en belandde na een pirouette weer in de berm en vervolgens in de sloot. De bestuurder raakte niet gewond en kon op eigen kracht uit de auto klimmen.

Een toevallig passerende bulldozer slaagde erin de auto uit de sloot te trekken. De auto liep door het ongeval schade aan de rechter voorzijde en rechterzijkant op. Tevens legden twee hectometerpaaltjes het loodje.

Geslotenverklaring

WOERDEN De politie heeft op maandag 29 januari een verkeerscontrole op de `s Gravensloot gehouden.

De controle vond plaats tussen 07.45 uur en 08.50 uur en was met name gericht op de geslotenverklaring. Tien automobilisten trokken zich niets aan van de geslotenverklaring. Allen kregen een bekeuring. Tevens werd één automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Krattendief

MAARSSEN Op maandagavond 29 januari werd een man betrapt nadat hij enige kratten had gestolen.

Omstreeks 21.50 uur zagen politiemensen een man over de Nijverheidsweg fietsen. Hij viel nogal op doordat hij drie lege bierkratten achter op de fiets had. Bij het aanspreken van de man, 36 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, gaf deze meteen aan de kratten bij Bavaria te hebben weggenomen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Daar bleek dat hij tevens gezocht werd i.v.m. de diefstal van een tiental kratten in het weekend van 9 december 2000. Deze diefstal vond plaats bij een bedrijf aan de Ravenswade in Nieuwegein. De verdachte is ingesloten en wordt terzake beide diefstallen gehoord.

Autodief op kraamstal

LOENERSLOOT Op dinsdag 30 januari is een verdachte die in een gestolen auto reed, na een lange achtervolging aangehouden.

Omstreeks 01.00 uur kwam bij de politie van Rijn & Venen de melding binnen dat het KLPD achter een gestolen auto aanzat. De verdachte automobilist nam de afslag Vinkeveen en reed via de Provinciale Weg N201 richting Loenersloot. De achtervolging werd ingezet waarbij de verdachte via Loenersloot richting Breukelen reed. Hierbij werden snelheden bereikt van 150 km/u. Na omzwervingen door de omgeving van Loenersloot eindigde de achtervolging op het Angstelpad.

De verdachte reed zich daar vast en zette zijn vlucht te voet voort. Eveneens weer gevolgd door meerdere politiemensen. Via de sloot en weilanden kwam de verdachte op de Binnenweg terecht. Daar verstopte hij zich op het dak van een kraamstal. Hij werd daar na een zoekactie op het erf aangetroffen en werd aangehouden. De man, 31 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau in Maarssen. De auto waarin de verdachte reed, was in Hilversum gestolen. De verdachte is in de loop van de nacht overgebracht naar het politiebureau in Hilversum.

Alcoholcontrole
BREUKELEN In de nacht van maandag 29 januari op dinsdag 30 januari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen 23.45 uur en 01.30 uur plaats op de Straatweg. In totaal moesten 81 bestuurders ter plaatse een blaastest afleggen. 80 bestuurders bliezen een `P` (Pass), één bestuurder blies een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 115 ug/l., beduidend onder de wettelijke grens van 235ug/l. Hij werd zonder proces-verbaal heengezonden.