Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Herindelingplan Den Haag en omgeving

Rijswijk, 29 januari 2001

De gemeentebesturen van Nootdorp, Leidschendam, Pijnacker, Rijswijk en Voorburg hebben kennisgenomen van de kaart en het persbericht over het wetsontwerp herindeling Den Haag en omstreken.

De gemeentebesturen constateren dat de motieven en argumenten die de basis waren voor een eerder plan (geld en regie voor Den Haag), niet meer gelden. Zij baseren deze mening onder meer op het feit dat delen van het plan van Minister de Vries (april 2000) zijn geschrapt. Door er nu delen uit te schrappen, neemt de al geconstateerde ongeloofwaardigheid van het plan alleen maar toe.

De gemeentebesturen blijven van mening dat er helemaal geen sprake dient te zijn van een herindeling, in welke vorm dan ook. Herindeling biedt noch een oplossing voor de stad Den Haag noch voor de regio. De gemeenten constateren dat het proces de goede kant op lijkt te gaan maar dat het gewenste resultaat (helemaal geen herindeling) nog niet in zicht is.

Nadat dat de gemeentebesturen het complete wetsvoorstel hebben ontvangen zal zo snel mogelijk een meer inhoudelijke reactie bekend worden gemaakt.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.