Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


dinsdag 30 januari 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 30 januari om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Hierbij komende de volgende vragen aan de orde (onder voorbehoud):

-van de heer Bakker (D66) aan de staatssecretaris Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de ontwikkeling bij de publieke omroep;

-van mevrouw Van der Hoeven (CDA) aan de staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het aantal lesdagen op scholen in Flevoland;

-van de heer De Wit (SP) aan de staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het ontbreken van toezicht op de besteding van publieke gelden door private reïntegratiebedrijven.

De mondelinge vragen staan op alfabetische volgorde. Voor de volgorde van behandeling: raadpleeg deze pagina dinsdag na 12.30 uur.

Hierna stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Vervolgens heropent de Kamer het debat over de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdragen en schoolkosten ter vervanging van de Wet tegemoetkoming studiekosten.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van het verslag van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Justitie en minister Korthals en staatssecretaris Kalsbeek (beiden Justitie) over de modernisering van de rechterlijke organisatie (dit algemeen overleg had plaats op 24 januari jongstleden).

Ten slotte debatteert de Kamer in eerste termijn over het verruimen van de mogelijkheden om DNA-onderzoek in te stellen tijdens strafzaken.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERING

Buitenlandse Zaken: 15.30 tot ca. 18.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over de actuele situatie in het Midden-Oosten.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie: 13.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: procedure.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Rijksuitgaven en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.30 uur tot ca. 17.30 uur - Thorbeckezaal
Agenda: briefing door ambtenaren van de Algemene Rekenkamer over het rapport Beleidsinformatie over bestrijding van onderwijsachterstanden.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.45 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: procedure.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 17.00 uur tot ca. 18.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: gesprek met de voorzitter van de afdeling varkenshouderij van de Noordelijke Land- en Tuinbouw Organisatie.