Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 januari 2001

Aangiftegolf vernieling auto Noordwijk Bij de politie in Noordwijk zijn meer dan 25 aangiften gedaan door eigenaars van auto's. In de morgen van 29 januari merkten zij dat hun auto is beschadigd door onverlaten. De meeste aangiften komen uit de Buurweg en de Starkman Bossetraat.

Aanpak overlast op schoolpleinen Voorschoten De politie in Voorschoten gaat vanaf eind januari strenger toezicht houden op schoolpleinen in Voorschoten. De reden hiervoor is dat de afgelopen tijd meer klachten zijn binnengekomen van omwonenden en schoolleiding van overlast veroorzakende jeugd. Met name graffiti, vuurtje stoken, vernielingen en geluidsoverlast zijn de klachten die de buurt heeft geuit. Twee locaties worden in het bijzonder in de gaten gehouden; de basisschoolpleinen van Het Kompas en De Vink. De politie zal iedereen die overlast veroorzaakt meteen waarschuwen en bij het constateren van overtredingen zoals baldadigheid, overlast en dergelijke meteen optreden. Zo wil de politie in Voorschoten bereiken dat de speelpleinen gebruikt kunnen worden door de basisjeugd en de overlast wordt ingedamd. Het project zal voorlopig duren tot en met eind maart 2001.

Controle rijrichting verscherpt Voorschoten Bij controles op de Van Wijngaardenlaan heeft de politie in Voorschoten geconstateerd dat veel automobilisten tegen de rijrichting in de Prins Bernhardlaan inrijden. Automobilisten kiezen voor deze niet toegestane manoeuvre omdat de Juliana van Stolberglaan is afgesloten wegens werkzaamheden. Tot nu toe heeft de politie waarschuwend opgetreden, maar zal vanaf 30 januari overtreders bekeuren. Er is een goede rijrichting aangegeven.

Bestrijdingsmiddelencontrole Roelofarendsveen De politie heeft maandag 29 januari omstreeks 11.00 uur een bestrijdingsmiddelencontrole gehouden in samenwerking met de AID. Bij een bedrijf aan de Floraweg werden verboden bestrijdingsmiddelen aangetroffen. Ook had de eigenaar van het bedrijf geen zogenaamde 'spuitlicentie'. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Eigenaar achter gesloten auto aan Rijnsaterwoude Een 35 jarige bewoner van de Kalmoeslaan, toevallig wakker geworden, zag omstreeks 04.00 uur dat zijn Mercedes niet meer voor de deur stond, maar met draaiende motor verderop in de straat stond. Hij heeft daarop met de auto van zijn vrouw de achtervolging ingezet en is daarmee tegen zijn eigen auto aangereden. Die botste hierdoor weer tegen een geparkeerde auto aan en kwam tot stilstand tegen bloembakken in een voortuin van een hoekwoning. De verdachte vluchtte uit de Mercedes en zette het op een lopen. De eigenaar van de Mercedes zag vervolgens de verdachte weer een andere auto met gedoofde lichten langsrijden richting Leimuiden. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in naar de gebeurtenissen.

Auto tegen boom Alphen aan den Rijn Een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn is maandag 29 januari rond 19.30 uur tegen een boom gereden op de J.C. Hoogendoornlaan. Hij had zijn auto niet geheel onder controle en kwam in een bocht in de berm terecht. Om daar uit te komen, stuurde hij in tegenovergestelde richting en botste aan de overzijde van de weg tegen een boom. De man is met verwondingen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Vrouw betast door jongeman Gouda Een 49-jarige fietsster uit Gouda heeft aangifte gedaan van aanranding door een fietser. De vrouw fietste op woensdag 24 januari omstreeks 12.50 uur over de Vossenburchkade toen zij zich ter hoogte van het kerkhof en de Burgvlietkade betast voelde. De vrouw sloeg hierop de Burgvlietkade in en stapte van haar fiets af. Daar werd zij opnieuw beetgepakt en betast door een jonge fietser. De vrouw kreeg vervolgens een woordenwisseling met de jongeman waarna hij weg fietste. De politie heeft inmiddels nog een verklaring van een andere vrouw die niet veel later in dezelfde omgeving door de jongen werd lastig gevallen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Zij kunnen contact opnemen met de Zedenpolitie in Gouda, telefoonnummer 0900 8844.