KNWV

DATUM: 30-1-2001

MOTORBOOTVAREN - Manoeuvreren op de motor (MOM)



SPECIAAL VOOR KNWV-LEDEN

INDIVIDUELE VAARTRAINING OP EIGEN SCHIP : Manoeuvreren op de motor (MOM)

Varen is leuk, maar kan nog leuker en veiliger worden als men een aantal speciale vaardigheden onder de knie heeft. Bijna elke
watersporter heeft zo bewust maar soms ook onbewust, zijn eigen specifieke vaarprobleempjes en onzekerheden al of niet specifiek gebonden aan de vaareigenschappen die zijn of haar schip heeft. Stilliggen , manoeuvreren op de kleine ruimte, afvaren , aanleggen, taakverdeling aan boord, sluizen , harde wind etc. het maakt niet uit, naar eigen keuze kan men nu op afroep een KNWV-trainer aan boord van eigen schip uitnodigen en een persoonlijk trainingsprogramma afwerken.

VOOR WIE

Deze cursus is exclusief voor die watersporters die lid zijn van een KNWV-vereniging of persoonlijk lid zijn van het KNWV. Deelnemers kunnen beginnende watersporters zijn, maar ook zij die al ervaring hebben blijken nog veel te kunnen leren. Bemanningsleden, met ervaring op het voordek, die voorbereid willen zijn als de schipper eens, om wat voor reden dan ook, niet inzetbaar is, behoren eveneens tot de doelgroep. Voor diegenen die de theorie cursus vaarbewijs (al of niet met het examen) hebben afgesloten is het een ideale methode om het geleerde, onder leiding van een deskundige trainer in de praktijk te brengen.

WAT en HOE

MOM Individueel wordt gegeven aan boord van één schip van (een van) de maximaal 3 cursist(en). Het type schip maakt niet zoveel uit. Meestal gaat het om motorboten of kajuitzeiljachten met een vaste schroef. Men kan in overleg met de trainer, die zelf contact opneemt nadat men zich heeft ingeschreven, voor één dagdeel, in de avonduren of voor een halve dag, maar ook voor 2 dagdelen of een hele dag, een cursus afspreken. Leerdoelen worden in overleg met de trainer en afhankelijk van leerwensen en vaarervaring vastgesteld. Vorderingen worden na afloop vastgelegd op een CWO vorderingenstaat zodat men desgewenst later nog een CWO diploma kan behalen. Voor een volledige CWO
opleiding wordt verwezen naar CWO verenigingen of vaarscholen. Cursisten ontvangen tevens een informatiepakket, met o.a. meer informatie over CWO opleidingen.

WAAROM

Het KNWV organiseert al een aantal jaren de cursus Manouevreren op de Motor bij KNWV-verenigingen. Met een groep van ca. 9-12 leerlingen en 3-4 boten in 2 theorie avonden en 2 volle praktijkdagen wordt de cursus MOM onder leiding van een KNWV trainer uitgevoerd. Cursisten zijn bijna zonder uitzondering enthousiast, dus deze mogelijkheid blijft gewoon bestaan. Toch waren er ook altijd mensen die
teleurgesteld werden omdat zij niet mee konden doen omdat de cursus vol was of de datum of de locatie niet schikte. Om die reden biedt het KNWV nu vanaf 2001 ook de mogelijkheid gebruik te maken van een cursus MOM Individueel.

DE PRIJS

Tarieven MOM individueel in guldens.

aantal
deelnemers

tarief

1 dagdeel


tarief

2 dagdelen


reiskosten
f 0,50 /km

1 f 90 f 170 afhankelijk van ligplaats
nader te bepalen

2 f 95 f 180

3 f 100 f 190


Opmerking: De cursus wordt exclusief voor KNWV ledenkaarthouders aangeboden. KNWV-Persoonlijk Llid wordt men al voor f 42,50. De hoogte van de reiskosten hangt af van het aantal kilometers dat de trainer moet maken.

OPGEVEN VOOR DE CURSUS

Men kan zich opgeven, door de volgende link te volgen:

Geef u nu op voor de cursus!

Vervolgens print u deze strook uit en stuurt deze op / faxt deze naar onderstaand adres:

KNWV afdeling Opleiding en Kaderontwikkeling
Postbus 87, 3980 CB Bunnik.
Faxnummer: (030) 656 47 83

zie ook:http://knwv.nl/asp/motorvaart/Default.asp

Laat meer artikelen zien over: Motorbootvaren



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl