EXPERIAN NEDERLAND BV

Samenwerking CARDEC en Experian

Den Haag, 30 januari 2001

Samenwerking CARDEC en Experian op het gebied van fraude-bestrijding

CARDEC en Experian hebben overéénstemming bereikt over de koppeling van hun computerbestanden.
Het bestand van Cardec met dubieuze debiteuren wordt op exclusieve basis gekoppeld aan het bestand met betalingservaringen over consumenten van Experian. Hierdoor ontstaat voor de bij Cardec aangesloten Advocatenkantoren een krachtig instrument om financiële risico's te managen en fraude te bestrijden. Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen en nieuwe markten te betreden.

Cardec is een dienstverlenende organisatie voor Advocaten Kantoren. Cardec, het Centraal Advocaten Registratie Declaraties Incasso en aanverwante Financiële Diensten, is opgericht in 1997. Cardec biedt een centraal debiteuren-registratiesysteem, van advocaten voor advocaten. Cardec is opgezet om de financiële en bedrijfseconomische schade ten gevolge van (dubieuze) debiteuren drastisch terug te brengen.
Cardec beheert in verband daarmee een databank met informatie over natuurlijke en rechtspersonen die kunnen worden aangemerkt als dubieuze debiteuren van advocaten.
Cardec beschikt reeds over een samenwerkingsverband met NCM Eurocollect B.V., een volle dochtermaatschappij van de Nederlandse Credietverzekerings Maatschappij NCM.

Experian is één van de werkmaatschappijen van Great Universal Stores (Gus) Plc, een krachtige beursgenoteerde onderneming met internationale spreiding. Experian heeft meer dan 40 vestigingen in 17 landen en is actief in meer dan 50 landen, de hoofdkantoren van Experian bevinden zich in Nottingham (UK) en Orange, Californië (USA). Wereldwijd heeft Experian ruim12.000 medewerkers in dienst en een jaaromzet van zo'n 3 ½ miljard gulden.
In Nederland opereert Experian vanuit Den Haag en heeft 500 medewerkers in dienst. Op het gebied van het verstrekken en beheren van (krediet) informatie is Experian marktleider. Bedrijven gebruiken deze informatie om nieuwe klanten te bereiken, bestaande klantrelaties uit te bouwen, groeikansen te identificeren en financiële risico's te managen.

Cardec is via Internet en het Balienet (het intranet van de Nederlandse Orde van Advocaten) toegankelijk. Cardec is bovendien een product van Balieplus, de service-organisatie voor advocaten van Nederlandse Orde van Advocaten.

Voor vragen over deze samenwerking kunt u contact opnemen met:

CARDEC

De heer mr. Pieter Dietz de Loos, Advocaat
Langstraat 58B, 2240 AL Wassenaar
Postbus 453, 2240 AL Wassenaar
Telefoon: +31 (0)70 - 511 92 63
Telefax : +31 (0)70 - 511 45 52
E-mail : advocaten@cardec.nl
http : //www.cardec.nl

Experian Nederland B.V.

De heer Arie van Herk, Algemeen Directeur
Neherkade 1, 2521 VA Den Haag
Postbus 13128, 2501 EC Den Haag
Telefoon: +31 (0)70 - 440 40 00
Telefax : +31 (0)70 - 440 40 40
E-mail : info@experian.nl
http : //www.experian.nl

30 jan 01 11:42