ReisWeb verwelkomt 50.000e reisliefhebber

Datum: dinsdag 30 januari

Afgelopen week heeft ReisWeb, www.reisweb.nl, haar 50.000e lid enthousiast verwelkomd. Hiermee is ReisWeb in ruim anderhalf jaar tijd uitgegroeid tot de grootste reiscommunity in Nederland en België. Alhoewel er veel reissites op Internet bestaan, blijft ReisWeb zich onderscheiden door haar unieke formule. ReisWeb wordt voor en door leden gemaakt, waarbij vakantiebeleving centraal staat. Dit zorgt voor betrokkenheid en binding bij de leden.

Het 50.000e lid
Het 50.000e lid is 39 jaar en komt uit Alkmaar. Hij heeft door heel Europa gezworven maar zijn hart ligt in Italië. Hij werd feestelijk in het zonnetje gezet op ReisWeb en ontving een attentie van de redactie. Via zijn gastenboek kreeg dit nieuwe lid leuke reacties van andere leden, zoals bv: "Welkom op Reisweb. Je zult veel plezier beleven aan het lezen van de duizenden verhalen/verslagen en tips van de 49999 leden die jou voor gingen! "

Betrokkenheid en binding
Deze betrokkenheid van leden van ReisWeb uit zich op vele manieren. Zo beantwoorden ruim 70 landenambassadeurs op vrijwillige basis vragen van leden. Daarnaast werd ReisWeb onlangs overspoeld met reacties van enthousiaste leden die graag een presentatie wilden verzorgen in het WereldWijdWeg Theater van de Vakantiebeurs. Leden leven met elkaar mee en geven elkaar tips zowel voor als na de vakantie en waarschuwen elkaar ook voor eventuele gevaren. Verder worden nieuwe leden dagelijks verwelkomd door andere leden. Kortom ReisWeb is een levendige reiscommunity waar vele reisliefhebbers zich thuis voelen.

Een landenambassadeur omschrijft het ReisWeb gevoel als volgt: "ReisWeb is de manier om mijn passie voor reizen te delen met anderen die dezelfde hobby en/of passie hebben. Ik ben ambassadeur van drie landen en vind het heel fijn om mensen op weg te helpen in landen die een plaatsje in mijn hart hebben. Zelfs als je niet op vakantie gaat of kan is het leuk om op ReisWeb te vertoeven om de verhalen en foto's van anderen te bekijken. Het is dan net alsof je een beetje op vakantie bent. Zo kreeg ik iemand op mijn pagina die vertelde dat ze een virtuele rondreis door India aan het maken was via ReisWeb. Ik vermaak mij prima op ReisWeb en breng er zoveel mogelijk tijd door."

Grote diversiteit leden
ReisWeb voorziet in de behoefte van een brede doelgroep. Het ledenaanbod van ReisWeb is zeer divers. Het jongste lid is bijvoorbeeld 12 jaar en het oudste lid 80 jaar. ReisWeb is ook populair bij Belgische reisliefhebbers. Circa 5% van het ledenbestand bestaat uit Belgen en het actiefste lid is zelfs een Belg. De diversiteit van ReisWeb blijkt ook uit de vele vakantie-interesses en reisbestemmingen, waarover de leden schrijven. Zo treft men op ReisWeb verslagen van allerlei soorten vakanties aan, van de populaire vliegbestemmingen tot bijzondere vakanties zoals een voettocht naar Jeruzalem met een zelfontworpen wandelkar. Ook gehandicapten en wereldreizigers zijn in toenemende mate op ReisWeb te vinden. Kortom voor elke vakantie-interesse en reisbestemming kan men op ReisWeb terecht.

Naast het uitgebreide aanbod van reisinformatie, profiteren leden ook van andere voordelen. Er worden onder andere regelmatig gratis kaarten weggegeven voor vakantiebeurzen zoals de Vakantiebeurs en de Op Pad Beurs.

ReisWeb is een initiatief van OLM Community Marketing en onderdeel van Wereld.nl (http://www.wereld.nl). Wereld.nl is een overkoepelende site voor een groot aantal virtual communities, waaronder Born2Chill, SmulWeb, RecreatieWeb, SportWeb en VrouwZijn. Daarnaast bestaat Wereld.nl uit een groot aantal webgroepen, die op eigen initiatief van de leden van Wereld.nl gestart zijn en over uiteenlopende onderwerpen gaan. Het totale ledenaantal van de communities die in eigen beheer zijn ontwikkeld is inmiddels opgelopen tot zo'n 300.000.

OLM Community Marketing BV

Vonderweg 14

5616 RM

Eindhoven

Telefoon: 040-2434855