Microsoft en Materna bundelen hun kennis in het 'Mobile Enterprise Solutions' aanbod

Technologisch platform op basis van Windows vormt betrouwbare, schaalbare infrastructuur voor nieuwe mobiele diensten

Hilversum, Brussel, 30 januari 2001 - Materna en Microsoft Corp. sluiten een technologische alliantie, om de zakelijke markt nieuwe mobiele oplossingen te bieden voor de Microsoft-platformen, waaronder de nieuwe Microsoft Mobile Information Server die nog in dit eerste halfjaar op de markt zal komen. In het kader van deze alliantie wil Materna, die als eerste 'mobile software and service provider' een totaal geIntegreerde, op Windows 2000-gebaseerde WAP Server heeft, een mobiele add-on bieden voor de Microsoft Mobile Information Server.

Materna wordt tevens de eerste mobiele ASP die gebruik zal maken van Windows 2000 Datacenter voor zijn nieuwe WAP Server, gehost op het 'Anny Way' Information Center - het carrieronafhankelijk technologisch platform van het bedrijf.

Vanaf nu zal Materna nauw gaan samenwerken met Microsoft om de gebruikers mobiele toegang te geven tot 'corporate'- en hosted diensten, zoals Microsoft Exchange 2000 Server. Met deze samenwerking en haar add-on voor de Mobile Information Server, wil Materna de gebruikers nog meer mobiliteit geven. De Materna-technologie, die verkrijgbaar wordt met de introductie van Mobile Information Server, zal als dienst en als software product aangeboden worden.

De dienst, aangeboden via het Anny Way Information Center, zal het bereik van het SMS-notificatiesysteem van de Mobile Information Server uitbreiden naar de netwerken van alle Europese en Aziatische mobiele operators. Dit wordt mogelijk gemaakt via een beveiligde connectie met het bedrijf. Het software product 'Anny Way WAP ServeR zal de Mobile Information Server's 'single password-logon' en de beveiligde browsertoegang uitbreiden naar alle Inter- en intranet databronnen. De Anny Way WAP Server kan de belangrijkste gegevens over de gebruiker en zijn mobiel toestel in zijn cache-geheugen opslaan, zodat deze niet langer steeds opnieuw moet inloggen wanneer hij gebruik wil maken van een nieuwe mobiele dienst.

"Onze relatie met Materna is een logisch gevolg van het feit dat wij eenzelfde visie delen", zegt Paul Gross, senior vice president Mobility Group, Microsoft. "Vanuit deze visie willen wij gebruikers met gelijk welk toestel toegang geven tot bedrijfsgegevens. Materna heeft de nodige expertise en technologische diepgang op het vlak van mobiele communicatie. Wij zijn dan ook verheugd met Materna samen te werken om onze visie om te zetten in reële toegevoegde waarde voor onze klanten."

"Mobiliteit speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Daarom is technologie voor mobiele communicatie één van onze topprioriteiten", verklaart Helmut an de Meulen, CEO van Materna. "Dankzij onze relatie met Microsoft en de integratie van de Mobile Information Server met onze software, zullen we perfect in staat zijn om op de juiste manier in te spelen op de ontwikkelingen binnen deze snel evoluerende markt. We zien met de producten en diensten van Microsoft ook nog andere mogelijkheden voor onze technologieen. Uiteindelijk gaat het erom, de gebruiker van de mobiele communicatie steeds meer en betere diensten op het vlak van de draadloze IT te bieden, en als voortrekkers in deze markt kunnen we wat dat betreft samen nog meer waarmaken."

Over Materna
Het van oorsprong Duitse Materna is met 20 jaar ervaring en meer dan 1200 medewerkers een van de leidende technologieleveranciers in de markt van de mobiele communicatie. Naast het hoofdkantoor in Dortmund en 9 andere Duitse kantoren heeft het bedrijf ook vestigingen in Belgie, Frankrijk, Nederland, Hong Kong, Ierland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Met deze kantoren biedt Materna haar klanten een plaatselijk contact en lokaal aangepaste diensten. Materna heeft al jaren grote ondernemingen als Deutsche Telekom, Mannesmann, Siemens, Bosch en Lufthansa als klant. Inmiddels heeft het bedrijf ook in de Benelux zijn naam op de kaart gezet, met klanten als Creyf's Interim, Henkel, Jobstoday, UPC, Mobistar, Rabobank, KBC-bank en partners zoals The Reference en Teleconcept. In de Benelux bestaat het Materna-aanbod voornamelijk uit mobiele communicatiediensten voor GSM-carriers en corporate klanten. Verder biedt Materna verregaande applicaties en diensten voor GSM, SMS, WAP, GPRS en UMTS-gerelateerde projecten zoals te zien is op: www.materna.com en www.annyway.com.

Voor meer informatie :
Materna Benelux
Jaap Koestal
Tel. 035 - 625 20 60
E-mail : Jaap.Koestal@materna.nl

LVT Benelux PR
Vera Luypaert
Tel. +32 (0)2 - 474 17 40
E-mail : vera@lvtpr.com