Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 30-01-2001 Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Dinsdag 30 januari 2001- 15.05 uur

Geen berichten vanuit het Kerkraadse district !

Heerlen; poging beroving
Een 50-jarige Heerlenaar werd dinsdag 30 januari om 01.30 uur op de Saroleastraat in Heerlen door twee mannen aangesproken die geld van hem eisten. Toen hij vertelde geen geld te hebben, werd hij in elkaar geslagen en geschopt waarbij ook een mes gebruikt werd. Toen het tweetal door een voorbijganger werd aangesproken, lieten ze het slachtoffer met rust en gingen er vandoor. De Heerlenaar liep diverse kneuzingen op en snijwondjes op aan zijn handen. Aan de hand van het signalement kon de politie korte tijd later één van de verdachten, een 39-jarige Heerlenaar, op de Stationstraat aanhouden. In zijn kleding werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. De man is inmiddels in verzekering gesteld. Naar de tweede verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Hoensbroek; inbrekers aangehouden
Dinsdag 30 januari werden om 04.00 uur op de Kouvenderstraat in Hoensbroek twee mannen (31 en 39 jaar) uit die plaats aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor geprobeerd te hebben in te breken in een in die straat gelegen winkel hetgeen echter niet lukte. Wat wel lukte was het openbreken van een sigarettenautomaat doch helaas voor het tweetal was deze automaat leeg! Het door het tweetal gebruikte breekijzer had men weggegooid doch kon achterhaald worden. De mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)