Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 30-01-2001 Persberichten district Maastricht (16.20 uur MD/JvK)

Maastricht, Onderzoek naar ontvreemde tankpassen: nog twee verdachten aangehouden
In de zaak van de fraude met tankpassen werden op 23 januari jongstleden een 21 jarige uit Maastricht afkomstige medewerker van een taxibedrijf aangehouden op verdenking van diefstal van een aantal tankpassen bij zijn werkgever. Tevens werd diezelfde dag een 33 jarige Maastrichtenaar aangehouden op verdenking van heling van een van de gestolen tankpassen.
Het verdere onderzoek leidde vervolgens naar een eveneens 21 jarige inwoner van Maastricht. Deze verdachte, een voormalig medewerker van de gemeente Maastricht, werd op 26 januari aangehouden vanwege diefstal van tankpassen. Vandaag 30 januari werd een vierde verdachte, een 31 jarige inwoner van Maastricht, vanwege zijn betrokkenheid bij de brandstoffraude aangehouden. De vier verdachten zijn allen nog ingesloten. Uit het politieonderzoek, dat nog niet geheel is afgesloten, bleek dat in de periode oktober 2000 tot begin januari 2001 met de gestolen bankpassen duizenden liters brandstof is getankt. De overigens geblokkeerde- tankpassen zijn vrijwel alle weer terecht. In het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.

Maastricht, bejaarden bestolen.
Maandagmiddag omstreeks 14.00 uur belden twee onbekende vrouwen aan bij een bejaard echtpaar aan de Widelanken in Maastricht. Zij stelden zich voor als de aanstaande nieuwe buren en vroegen om de woning te mogen bekijken. Daartoe werd het tweetal door de nietsvermoedende bejaarden binnengelaten. Vermoedelijk heeft een derde persoon kans gezien de woning binnen te glippen om vervolgens de slaapkamers te doorzoeken en daaruit een geldkistje en meerdere juwelen weg te nemen. Kort nadat beide vrouwen de woning verlieten werd de diefstal ontdekt.