Amstelveen, dinsdag 30 januari 2001

BEA Systems en Computer Sciences Corporation (CSC) starten wereldwijde samenwerking

BEA Systems Inc. (Nasdaq: BEAS) en Computer Sciences Corporation (NYSE: CSC) hebben vandaag een wereldwijde samenwerking aangekondigd. BEA Systems is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Computer Sciences Corporation is de internationale leverancier van IT-advies, systeem integratie en service 'outsourcing'. BEA en CSC zorgen er met de samenwerking voor, dat elke organisatie een wereldwijde e-business kan opzetten met de infrastructuur software van BEA, en daarbij gelijktijdig de op maat gemaakte e-business oplossingen van CSC kan inzetten. De samenwerking is de eerste strategische alliantie die BEA aangaat met een wereldwijde IT-dienstverlener. Door de producten van BEA en CSC te combineren kunnen organisaties zich snel aanpassen aan de veranderingen van deze tijd en de huidige concurrentiepositie fors verbeteren. Via BEA krijgt CSC de beschikking over de technische expertise en oplossingen die speciaal zijn ontworpen om in de behoefte van vele Fortune 1.000 bedrijven te voorzien. CSC krijgt door de uitgebreide samenwerking de internationale rechten om het gehele BEA Weblogic® E-Business Platform wereldwijd aan al haar klanten aan te bieden. Zowel op het gebied van consultancy, systeem integratie en 'outsourcing'. Opleiding
BEA zal de consultants van CSC opleiden in het gebruik van het BEA Weblogic E-Business PlatformTM. De producten kunnen op maat gemaakt worden voor individuele ondernemingen en hun specifieke technologie behoeften. Verder zullen BEA en CSC samen een serie seminars organiseren in Noord-Amerika en Europa.
*Je bereikt geen succes met korte termijn oplossingen* BEA en CSC hebben vorig jaar al eerder op een succesvolle manier samengewerkt voor klanten in diverse industrieën en hebben met de samenwerking een lange termijn planning voor ogen. René de Wit, Managing Director Benelux van BEA Nederland over de samenwerking: *Vele organisaties zoeken naar een manier om de invloed van e-business te versterken. Dit kunnen zij op een succesvolle manier organiseren door de infrastructuur software producten van BEA te verbinden met de expertise en de vakkundige implementatie van CSC. De internationale markt heeft er een grote behoefte aan om e-business succesvol te laten verlopen*. Ed de Bruijn, Director E-business van CSC Nederland hierover: *Je bereikt geen succes met korte termijn oplossingen, maar met het streven naar lange termijn groei en de mogelijkheid om je snel te kunnen aanpassen aan veranderende technologie. Met behulp van BEA's op standaardisatie gebaseerde producten bieden we onze klanten een korte terugverdientijd en een basis voor groei in de toekomst. Met de samenwerking willen we op de lange termijn ook applicaties kunnen leveren voor de verschillende industrieën*.
Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 8000 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 100. Het BEA WebLogic E-business Platform vormt de software infrastructuur waarop een flexibele e-business snel gebouwd en geïmplementeerd kan worden. Het BEA Weblogic E-Business PlatformTM bevat de enterprise Java application server, de BEA WebLogic ServerTM, BEA WebLogic Commerce ServerTM , BEA WebLogic Personalization ServerTM, BEA WebLogic CollaborateTM en de BEA WebLogic Process Integrator. De producten van BEA worden in vele verschillende bedrijfstakken gebruikt, waaronder telecommunicatie, het bank- en verzekeringswezen, detailhandel, overheid en productiebedrijven. De producten vormen een platform of integratiemechanisme voor toepassingen als facturering, klantenservice, handel, e-commerce, supply chain management, e-banking en reserveringssystemen voor hotels, huurauto's en vliegtickets. De producten en diensten van BEA worden wereldwijd op de markt gezet en verkocht via een netwerk van BEA verkoopkantoren, maar ook via hard- en software verkopers en 'system integrators' die onderdeel uitmaken van het BEA partner netwerk. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 90 vestigingen in 30 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com. BEA and WebLogic zijn geregistreerde merken van BEA Systems, Inc. BEA Weblogic E-Business Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Commerce Server, BEA WebLogic Personalization Server, BEA WebLogic Collaborate en BEA WebLogic Business Process Integrator zijn merken van BEA Systems, Inc. Alle andere product en bedrijfsnamen zijn waarschijnlijk merken van het bedrijf waarmee ze in verband worden gebracht. Over CSC
CSC Computer Sciences Corporation (opgericht in 1959) is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van IT-, en managementconsultancy, systeemintegratie, outsourcing, ERP, CRM en E-business. CSC helpt klanten in het bedrijfsleven en bij de overheid in het gebruiken van IT om strategische en operationele doelen te bereiken. Wereldwijd zijn bij CSC zo'n 61.000 mensen werkzaam, verspreid over ruim 800 kantoren in de VS, Australië, Azië en Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in El Segundo in Californië, VS. Het nieuwe hoofdkantoor van CSC Nederland is gevestigd in Bunnik. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website via www.csc.com.

Achtergrondinformatie (