Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Winnaars Haagse Sportprijzen 2000

De Sportprijs van de gemeente Den Haag voor het jaar 2000 is toegekend aan Die Haghe. De korfbalvereniging behaalde het Nederlands kampioenschap zowel in de zaal als op het veld.

De Jeugdsportprijs gaat naar de dartsspeler Jeroen van Leeuwen. Hij behaalde in 2000 het Europees kampioenschap voor spelers tot 18 jaar. Bovendien had hij een belangrijk aandeel in de tweede plaats die het Nederlands team tot 18 jaar veroverde.

Siemens Nederland NV is de Gulden Ooievaar toegekend. Na zes jaar te hebben gefungeerd als sponsor van het Satellite tennistoernooi in Scheveningen werd Siemens Nederland afgelopen jaar titelsponsor. De Sportstimuleringsprijs gaat naar HDM. De hockeyvereniging organiseert jaarlijks een groot hockeytoernooi voor ZMLK-scholen. Tevens heeft zij een G-hockeyafdeling, waar wekelijks gesport wordt door gehandicapten. Bij de organisatie hiervan is een groot aantal leden van HDM betrokken. Met deze activiteiten ondersteunt de hockeyvereniging het gemeentelijk beleid ten aanzien van gehandicaptensport. Bovendien draagt zij bij aan de integratie van gehandicapten in de sport.

Dick Jol is de Scheidsrechtersprijs toegekend. Hij leidde in het jaar 2000 voetbalwedstrijden op het hoogste niveau, zowel nationaal als internationaal. Hij was als scheidsrechter actief op het WK voor clubteams, het EK voor landenteams en diverse belangrijke wedstrijden voor de Champions League.

Cedric van de Gun is gekozen tot beste Haagse Profsporter van 2000. Inwoners van Den Haag kozen de voetballer van Ajax in grote meerderheid boven de eveneens genomineerde tennisser Richard Krajicek en wielrenner Michael Boogerd. Het is de eerste keer dat deze publieksprijs werd toegekend.

De prijzen worden vanavond uitgereikt tijdens de Sportontvangst van de gemeente Den Haag. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in het Atrium van het stadhuis aan het Spui heeft ook de huldiging plaats van alle nationale en internationale kampioenen van het jaar 2000, die uit Den Haag afkomstig zijn.