Roermond, 30 januari 2001

Veel vernieuwingen tijdens Bouwbeurs in Rockwool stand

Rockwool presenteert tijdens de Bouwbeurs 2001 diverse nieuwe producten en ontwikkelingen. Bovendien laten Rockwool Lapinus, Rockfon en Rockpanel in hun gezamenlijke stand in Hal 11, gangpad C, standnummer 60 duidelijk zien welke toegevoegde waarde zij hun klanten bieden op het gebied van innovatie, advisering en service.

www.rockwool.nl
Centraal in de totale presentatie staat de compleet vernieuwde internetsite van Rockwool: www.rockwool.nl. Deze biedt informatie op maat aan architecten, handelaren, verwerkers en consumenten over alle Rockwool diensten en producten. Handelaren kunnen nu via de site orders indienen en actuele informatie opvragen over de status daarvan.

Rockwool Silverline
Business Centre Bouw introduceert het nieuwe Rockwool Silverline programma. Binnen dit programma ontwikkelt Rockwool de komende jaren topproducten voor alle segmenten in de bouw. Deze producten leveren extra prestaties, zijn optimaal verwerkbaar en verpakt in speciale folie. Alle Silverline producten worden geleverd op pallets met de Unit Load service.

Taurox DUO XP en Taurox DUO NP
Business Centre Dak/OEM presenteert de nieuwe Taurox DUO XP en Taurox DUO NP. Deze dakplaten zijn dankzij de unieke gepatenteerde Dual Density technologie voorzien van een geïntegreerde harde toplaag. Hierdoor is de ponsweerstand en daarmee de beloopbaarheid van deze producten bijzonder goed. Dit biedt zekerheid tijdens de aanleg van en het onderhoud aan een vlak dak.

Conrock Q
Een andere innovatie in de Rockwool stand is de nieuwe generatie kernmateriaal voor sandwichpanelen, Conrock Q. Dit product van BC Dak/OEM bestaat uit één plaat steenwol in plaats van uit verlijmde lamellen. Daardoor is Conrock Q lichter in gewicht, terwijl de kwaliteit onverminderd hoog is. Vandaar ook de Q van Quality.

Rockfon Fibral kleurengamma
Met de nieuwe Rockfon Fibral kleuren hebben architecten legio mogelijkheden om een fraai plafond te creëren. De opbouw van de kleuren is gebaseerd op natuurlijke tinten. De schakeringen in grijs, blauw, groen, geel en rood gaan heel verfijnd in elkaar over en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gecombineerd.

Rockwood
Met Rockwood introduceert Rockpanel een plaatmateriaal van steenwolvezels met de karakteristieke uitstraling van hout. Het product is even duurzaam als steen en net zo eenvoudig te verwerken als hout. Een prima alternatief dus voor de onderhoudsintensieve houten plaatmaterialen. Rockwood is leverbaar in de dessins esdoorn, mahonie, teak, elzen, kersen, merbau en eiken.

Zelfklevende Lamellendeken EasyFit
BC Industry demonstreert Coolrock, het koelisolatiesysteem voor leidingen, en de Lamellendeken 133 EF (EasyFit). Deze bevat een prefab volvlaks lijmlaag, waardoor geen verlijming tijdens de montage nodig is. Behalve het grote verwerkingsgemak en de snelle montage garandeert deze lijmlaag ook een brandveilige verwerking, een gunstig materiaalverbruik en een strakke afwerking.

Einde bericht