Deventer, 30 januari 2001

Studenten PABO actief voor Bangladesh

Pabo-studenten Saxion Hogeschool IJselland Deventer beoordelen 10.000 internetsites voor actie kansarme kinderen in Bangladesh

Tweehonderd Pabo-studenten starten dinsdag 6 februari om 09.00 uur met het beoordelen van 10.000 onderwijs-relevante internetpaginas. Voor elk ingevuld internetadres gaat f 3,- naar een scholenproject voor kansarme kinderen in Bangladesh. De eerste-, tweede- en derdejaars Pabo-studenten beoordelen de internetadressen aan de hand van een aantal criteria, zoals de vakken waarvoor de site gebruikt kunnen worden en de groepen waarvoor de sites geschikt zijn. Door de actie zien Pabo-studenten een groot aantal educatieve sites en leren daar goed naar te kijken.
De actie vindt plaats in het onlangs geopende studielandschap van IJselland waar zestig computers staan. Studenten van de hogeschool kunnen vanuit deze ruimte internetten, e-mailen en gebruik maken van de nieuwste applicaties van IJselland.

Naar verwachting levert de actie f 30.000 op. Het evenement is een initiatief van de Pabo-docent Heino Logtenberg die informatie- en communicatietechnologie (ict) lessen geeft. De actie vindt plaats in samenwerking met NOVIB en de educatieve site Kennisnet.nl. Kennisnet is dé internetsite voor het basis- en voortgezet onderwijs. De site is bedoeld voor leraren, leerlingen en ouders. Logtenberg is door Kennisnet uitgedaagd 10.000 internetadressen in een digitale kaartenbak bij Kennisnet te plaatsen. Leerlingen en leraren van het basisonderwijs kunnen deze kaartenbak raadplegen.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie, dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email Communicatie@hsij.nl

of
H. Logtenberg, docent Academie Pedagogiek en Onderwijs Tel. (0570) 66 30 56