PERSBERICHT

Mobiele toepassingen voor de detailhandel

SQL Anywhere Studio centraal in oplossingen voor m-Business in zonnestudio's, distributiecentra en restaurants

Maarssen, 30 januari 2001 - Het m-Business platform van iAnywhere Solutions, dochter-onderneming van Sybase, is door een aantal toonaangevende bedrijven geselecteerd als basis voor systemen waarmee vanaf willekeurige plaatsen draadloos gegevens kunnen worden verzameld, geraadpleegd en verzonden. Daarmee neemt niet alleen de productiviteit van de medewerkers toe, maar ook het serviceniveau en dus de klanttevredenheid.

Onder de bedrijven die het m-Business platform van iAnywhere Solutions inzetten bevinden zich de fabrikant van zonnebanken ETS en PixelPoint, dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van 'point-of-sale' oplossingen voor cafés, restaurants en cateringbedrijven.

Het m-Business platform van iAnywhere Solutions is gebaseerd op SQL Anywhere Studio en de iAnywhere Wireless Server en biedt een geïntegreerde, allesomvattende omgeving waarmee e-Business, bedrijfstoepassingen en 'content' toegankelijk gemaakt worden op mobiele, draadloze 'handheld' apparatuur. De praktijk wijst uit dat deze technologie de kosten en ontwikkeltijden van 'point-of-sale' applicaties en voorraadbeheersystemen voor detailhandelsorganisaties aanzienlijk reduceert.

Onderhoud op afstand
ETS uit Indianapolis (Indiana) levert zijn zonnebanken en bijbehorende supplies vooral aan zonnestudio's en beauty centers. Op basis van SQL Anywhere Studio ontwikkelde ETS voor deze afnemers SalonExplorer: een applicatie waarmee de studiobeheerder tijd bespaart door zijn zonnebanken op afstand te bedienen, controleren en onderhouden. In het systeem worden ook alle klant- en voorraadgegevens vastgelegd. Dat leidt tot een persoonlijke klantbehandeling, effectieve marketingacties, heldere rapportages en betrouwbaar voorraadbeheer.

Omzetverhoging restaurants
De software-ontwikkelaar PixelPoint uit Concord (Ontario) heeft aan zijn oplossingen voor restaurants en cateringbedrijven een systeem toegevoegd waarmee draadloos bestellingen kunnen worden opgenomen en doorgegeven aan de keuken. Zodra een bestelling kan worden geserveerd, meldt de keuken dat op de 'handheld' van de ober. Dat verbetert de efficiency van het bedienend personeel aanzienlijk en voorkomt foutieve bestellingen. Het sneller en foutloos uitserveren betekent een grotere klanttevredenheid terwijl de omzet per tafel merkbaar toeneemt.

Sybase's iAnywhere Solutions
iAnywhere Solutions is een onlangs opgerichte dochteronderneming van Sybase, die moet uitgroeien tot de belangrijkste aanbieder van mobiele e-business oplossingen, ook wel m-Business genoemd. Haar SQL Anywhere Studio technologie vormt een compacte oplossing voor datamanagement en synchronisatie van bedrijfsgegevens om de ontwikkeling en toepassing van gedistribueerde e-Business oplossingen te stimuleren. Volgens Gartner Group's Dataquest is Sybase al voor het vierde achtereenvolgende jaar de mobiele databasemarktleider met 61% marktaandeel. Meer informatie kunt u vinden op: www.sybase.com/ianywheresolutions

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld. Meer informatie over Sybase is te vinden op http://www.sybase.nl.