Siemens

Persbericht

ICM 200101.005

Den Haag, dinsdag 30 januari 2001

Siemens breidt Chinese mobiele netwerken uit ter waarde van 167 miljoen Euro

Siemens Information and Communication Mobile gaat voor Shanghai Mobile Communications Corporation (SMCC) het GSM-netwerk uitbreiden. Het gaat onder meer om de levering van GSM-basisstations en telefoonsystemen met een waarde van circa 125 miljoen Euro. Tevens zal het netwerk geschikt worden gemaakt voor intelligente netwerkdiensten, zoals prepaid-telefonie. De eerste leveringen vinden plaats in februari. Het project wordt in mei afgerond. SMCC is onderdeel van China Mobile Communications Corporation (CMCC), de grootste mobiele telecomaanbieder van China met ruim 66 miljoen klanten.

CMCC heeft Siemens IC Mobile daarnaast de opdracht gegeven om in China het landelijke tandemnetwerk uit te breiden. Deze opdracht vertegenwoordigt nog eens een waarde van 42 miljoen Euro. Het tandemnetwerk wordt gebruikt om mobiele netwerken over langere afstanden met elkaar te verbinden.
Het project betekent een verdere versteviging van de succesvolle samenwerking tussen Siemens en China Mobile. Op het gebied van GSM-infrastructuur is China voor Siemens IC Mobile de belangrijkste markt geworden met een aandeel van 30% in de totale omzet.

adere informatie voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, André van Schoonderwoerd den Bezemer, Tel. (070) 333 2272, e-mail: andre.schoonderwoerd@siemens.nl

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

© Siemens Nederland N.V. 2001