Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 30-01-2001 Mediaberichten 30 januari 2001 (13.30 uur)

Blerick Bromfietser onder invloed

Blerick Een 24-jarige inwoner van Tegelen is afgelopen nacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij onder invloed van alcohol op zijn snorfiets reed. De man werd omstreeks 03.20 uur staande gehouden op de Willem de Zwijgerstraat en moest blazen. Zijn bromfiets moest hij acht uur laten staan en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Venlo Verkeersletsel

Venlo Een 39-jarige vrouw uit Maasbracht is maandagavond even na 22.00 uur ernstig gewond geraakt nadat zij met haar auto op de Prof.Gelissensingel uit de bocht is gevlogen. De vrouw liep een zware hersenschudding op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt en ramde met haar auto twee lantaarnpalen.

Weert Heterdaad inbraak

Weert Na een inbraak op de Poldermolen heeft de politie een 34-jarige inwoner van Weert op heterdaad aangehouden. De man verschool zich in de naastgelegen tuin van een woning waar hij juist zijn slag geslagen had. Een van de buren meldde de inbraak, waarbij een onbekende man met bivakmuts op werd gesignaleerd. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden staande gehouden, waarna hij is overgebracht en ingesloten in het bureau in Weert. Hij bleek het pand op grove wijze te hebben opengebroken en doorzocht, waarbij de inhoud van kasten en laden over de vloer werd verspreid.

Venlo Verkeersletsel

Venlo Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur is op het Koninginneplein een 18-jarige inwoonster van Tegelen gewond geraakt bij een aanrijding. Het meisje kwam met haar fiets ten val en liep een op meerdere plaatsen gebroken kaak op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis waar ze moest worden geopereerd.

Heythuysen Verkeerscontrole

Heythuysen Bij een verkeerscontrole in de basiseenheid Heythuysen heeft de politie acht bromfietsers gecontroleerd op het motorvermogen. Drie bestuurders, waaronder een van een snorfiets, kregen een proces-verbaal wegens te hoog vermogen. Tevens werd een bromfietser die door rood licht reed bekeurd. Twee maal kreeg een automobilist een bekeuring voor fout parkeren en eenmaal wegens het niet gebruiken van de autogordel. Ook werd toezicht gehouden op de verkeersbrigadiers in Beegden. De controle werd uitgevoerd door een motoragent.