Federatiebestuur FNV bij kaderleden AVEBE
Regio Noord - groningen@fnv.nl

Op 30 en 31 januari brengt het bestuur van de FNV onder leiding van Lodewijk de Waal een werkbezoek aan Noord-Nederland. Het tweedaags programma biedt hen een brede oriëntatie op de sociaal-economische situatie in Noord-Nederland. Een belangrijk onderdeel van het werkbezoek is een discussie met kaderleden van FNV Bondgenoten werkzaam bij AVEBE. De kaderbijeenkomst vindt plaats op woensdag 31 januari vanaf 09.30 uur in hotel Parkzicht te Veendam.

Vakbondswerk bij AVEBE
De kaderbijeenkomst vindt plaats op woensdag 31 januari 2001 van 09.30 uur tot 10.45 uur hotel Parkzicht, Winkler Prinsstraat 3 te Veendam. Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

- FNV Bondgenoten bij AVEBE, toegelicht door Frits Kramer, voorzitter van de Centrale Kadergroep.
- Medezeggenschap en strategie van AVEBE, toegelicht door Albert Kuiper, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad.
- Vakbondswerk bij AVEBE, samenwerking, medezeggenschap en bond; AVEBE en de Veenkoloniën door Anja Dijkman, bestuurder FNV Bondgenoten.
AVEBE en Veenkoloniën
Over de toekomst van AVEBE en de Veenkoloniën heeft de vakbeweging een brochure samengesteld, die in de bijeenkomst aan Lodewijk de Waal zal worden aangeboden. Hierin worden belangrijke conclusies over de toekomst van AVEBE en de aardappelzetmeelindustrie samengevat. Aangevuld met een aantal uitgangspunten voor een samenhangende herstructurering van de Veenkoloniën. Een sociaal verantwoorde herstructurering is het uitgangspunt voor de vakbeweging. Dit vereist en brede samenwerking van alle betrokken en een forse inzet van extra middelen. Dit is ook een belangrijk onderdeel van de discussie van het bestuur van de FNV met de kaderleden, waarmee de bijeenkomst wordt afgesloten.

Informatie
Geïnteresseerde journalisten en de media worden uitgenodigd de bijeenkomst in hotel Parkzicht bij te wonen. Nadere informatie te verkrijgen bij:

Anja Dijkman, Bestuurder FNV Bondgenoten
Telefoon 050-3631000 of 06-51256390
anjadijk@fnv.nl (E-mail)
Cor Uitham, Regiobestuurder FNV Noord
Telefoon: 050-5240310 of 06-51122319
cor.uitham@fnv.nl (E-mail)

Deze e-mail is een resultaat van uw abonnement op http://www.fnv.nl/berichtenservice. Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.