Aalberts Industries

Persbericht

Overname grootste Europese netwerk
op gebied van oppervlaktebehandeling (AHC Groep)
door Aalberts Industries

Aalberts Industries N.V., genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs, heeft met de aandeelhouders van de Duitse AHC Groep overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen. Hiermee versterkt Aalberts Industries haar Industrial Services activiteiten.

De AHC Groep - hoofdvestiging in Kerpen, Duitsland - is met 11 vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië actief op het gebied van oppervlaktebehandelingen. Met een omzet van circa nlg 120 miljoen in het jaar 2000 en in totaal 550 medewerkers is AHC de meest vooraanstaande Europese onderneming op het gebied van industriële coatings.

Binnen het bestaande netwerk van AHC, waarvan het zwaartepunt nog in Duitsland ligt, worden per jaar ruim 7.000 industriële klanten bediend en meer dan 250 miljoen producten behandeld. De unieke technologie wordt beschermd door een groot aantal patenten, waarvoor licenties zijn verleend in landen waar AHC niet zelf actief is of zal worden (USA, Japan). Daarnaast beschikt de groep over eigen recepturen voor in de oppervlaktebehandelingprocessen toegepaste chemicaliën. Deze chemicaliën worden grotendeels in eigen productie samengesteld. Op basis van onder meer de door AHC in Frankrijk ontwikkelde "High Speed Flow Plating"-processen (SELGA-COAT®) ondersteunt de onderneming bij grote industriële afnemers ook de zogenaamde "in-house"-oppervlaktebehandelingactiviteiten. Met onder meer de verkoop van deze processen, die naast de eenmalige verkoop van knowhow (licentie) en installatie ook langlopende leveringen van chemicaliën omvat, zal AHC de komende jaren sterk kunnen groeien.

Deze technologie maakt het mogelijk de oppervlaktebehandeling geïntegreerd in de totale productielijn te laten plaatsvinden.

De overname past binnen de strategie van Aalberts Industries om in het kader van haar Industrial Services-activiteiten een Europees netwerk op te bouwen van servicecentra voor materiaalveredeling (oppervlakte- en warmtebehandeling). In het totaal omvat het netwerk na de overname van AHC 36 centra voor oppervlakte- en warmtebehandeling in Europa en de USA.

Het zittend management van AHC zal verantwoordelijk zijn voor de verdere opbouw van het netwerk van oppervlaktebehandelingcentra. Samenwerking tussen de oppervlaktebehandeling- en warmtebehandelingactiviteiten op specifieke nichemarkten zal de keuzemogelijkheden voor de afnemers vergroten.

De overname zal worden gefinancierd met eigen middelen en bijdragen aan de groei van de winst per aandeel in 2001. De cijfers van de AHC Groep zullen per 1 januari 2001 in de consolidatie worden opgenomen.

Langbroek, 30 januari 2001


Contactpersoon: J. Aalberts
Aalberts Industries N.V.
Tel. 0343-565080