Van der Moolen Holding NV

PRESS RELEASE

Van der Moolen market maker op Jiway voor Nederlandse fondsen

Van der Moolen is op dinsdag 30 januari 2001 gestart als market maker voor Nederlandse aandelen op de pan-Europese effectenbeurs Jiway. Als Designated Market Maker (DMM) is Van der Moolen verantwoordelijk voor de afhandeling van alle orders in Nederlandse aandelen op Jiway.

Van der Moolen begint op Jiway met de verhandeling van alle fondsen die onderdeel uitmaken van de AEX Index en de AMX Midcap Index. In een later stadium zullen daaraan nieuwe fondsen kunnen worden toegevoegd.

Van der Moolen verzekert de liquiditeit van de op Jiway verhandelde Nederlandse aandelen door continue aanwezigheid op het platform ter uitvoering van de orders van internationale beleggers. De handelsregels vereisen dat orders altijd tegen de best mogelijke prijs worden uitgevoerd, wat uniek is in de particuliere markt. Van der Moolen zorgt ervoor dat elke transactie op Jiway in een Nederlands aandeel wordt uitgevoerd tegen een prijs die minimaal gelijk of beter is dan de actuele prijs op Euronext Amsterdam op het moment dat een order wordt ingebracht.

Voor (e-)brokers biedt Jiway de mogelijkheid om via aansluiting bij één beurs een groot aantal internationaal genoteerde aandelen ter verhandeling aan te bieden aan beleggers, afgehandeld via één centrale clearing en op basis van een kostprijs voor de broker van ¤ 7 per transactie.

F.M.J. (Fred) Böttcher, directievoorzitter van Van der Moolen: "Hoge transactiekosten en gebrekkige transparantie hebben particuliere beleggers lang weerhouden van beleggingen in buitenlandse markten. Jiway biedt de ideale oplossing voor deze problemen. Van der Moolen speelt met Jiway graag een rol bij het openen van de Nederlandse aandelenmarkt voor deze potentieel belangrijke groep beleggers. De internationale belangstelling voor Nederlandse aandelen was altijd al groot. De grotere toegankelijkheid die nu ontstaat kan de Nederlandse markt verder versterken. Van der Moolen verwacht daarom veel van de samenwerking met Jiway."

Jiway startte zijn activiteiten op 17 november 2000, nadat op 31 oktober 2000 de officiële beursstatus werd verkregen. Sinds die tijd kan via Jiway worden gehandeld in aandelen genoteerd op de London Stock Exchange (LSE), de OM Stockholm Exchange, Euronext Parijs, Deutsche Börse, NASDAQ en de NYSE. Ruim dertig internationale brokers hebben een intentieverklaring getekend om via Jiway te gaan handelen, waarvan zes Zweedse en twee Engelse brokers reeds actief zijn op het platform.

P. (Per) Swensson, CEO van Jiway Holdings: "Wij zijn buitengewoon verheugd dat Van der Moolen nu start als market maker voor Nederlandse fondsen op Jiway. Van der Moolens ervaring als grootste market maker op Euronext Amsterdam maakt dat particuliere beleggers uit geheel Europa zullen kunnen profiteren van de best mogelijke prijzen bij hun handel in Nederlandse aandelen op Jiway. De beschikbaarheid van deze aandelen op Jiway is een nieuwe stap naar maximale toegang van Europese particuliere beleggers tot internationale aandelenhandel, tegen de laagst mogelijke prijs".

Nadere informatie: Tom Schram, telefoon: 020-535 67 89 Meer informatie over Jiway: www.jiway.com.