Websurfen nog eenvoudiger met nieuwe HP Pavilion multimedia PC's

Amstelveen, 30 januari 2001 - Hewlett-Packard introduceert de HP Pavilion 7820, 7840, 7860, 7880 multimedia PC's. Deze modellen bieden nieuwe internetmogelijkheden, hebben een heel nieuw uiterlijk en worden geleverd met toonaangevende software voor digital imaging.

Internet
De nieuwe Pavilion multimedia PC's zijn één van de meest complete internet-PC's die op dit moment verkrijgbaar zijn. USB (Universal Serial Bus) poorten en een LAN-verbinding(1) bieden gebruikers van de HP Pavilion 7000 Serie snel toegang tot internet. HP heeft een programma dat nieuwe surfers helpt bij het aanvragen van een internetaccount bij een toonaangevende ISP (Internet Service Provider).

Ook ontwikkelde HP twee nieuwe multimedia internettoetsenborden met zes internettoetsen voor directe toegang tot verschillende websites voor win-kelen, sport, financiële zaken en chatten.

Ontwerp
De HP Pavilion 7000 serie heeft ook een nieuw ontwerp gekregen: een zilverkleurige microtoren met blauwe monitor, toetsenbord en muis.

Digital Imaging
De HP Pavilion 7000 serie wordt geleverd met een dvd en/of cd-rw en een webcam(2) . En wordt ook geleverd met een reeks nieuwe software, waaronder My Photo Center, voor het opslaan en bewerken van afbeeldingen, en Studio DV voor het bewerken van video's. Grafische kaarten, zoals nVidia GeForce2 GTS(3), zorgen ervoor dat gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van hun software voor digital imaging. HP biedt ook een brede reeks bijpassende randapparatuur, waaronder digitale camera's, opslagproducten, printers en scanners. Samen met de
HP Pavilion multimedia PC vormen deze een complete oplossing voor digital imaging.

De HP Pavilion 7000 serie biedt onder meer:

* Intel Pentium III of AMD Athlon processors met snelheden tot 1,2 GHz;
* breedbandmogelijkheden met LAN- of USB-poorten;
* nieuwe software voor aanvragen van een internetaccount;
* dvd en/of cd-rw;

* PC webcam;

* My Photo Center voor fotobeheer;

* Studio DV voor het bewerken van video's met mogelijkheden voor koppeling aan Firewire IEEE 1394;

* reeks grafische kaarten, waaronder nVidia Geforce2 GTS;
* Microsoft Windows Millennium Edition en Trellix software voor het maken van websites;

* HP Pavilion Recovery cd;

* My Software Choice, waarbij HP-gebruikers veel softwarepakketten voordelig kunnen aanschaffen;

* twee nieuwe toetsenborden; waarvan één twee extra USB-poorten heeft voor randapparaten, zoals joysticks en speciale internettoetsen.

De consumentenadviesprijzen inclusief BTW zijn:
HP Pavilion 7820 fl. 2.999,-
HP Pavilion 7840 fl. 3.499,-
HP Pavilion 7860 fl. 4.199,-
HP Pavilion 7880 fl. 4.999,-

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

(1) Bij de meeste modellen
(2) Alleen bij model 7880
(3) Alleen bij de modellen 7860 en 7880

Windows en Microsoft zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation.
Intel en Pentium zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerk van Intel Corporation

Contactpersoon voor de redactie:
(