Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 30-01-2001 3e Persbericht van dinsdag 30 januari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Zakkenrollen
Dinsdagmiddag tussen 16.30 uur en 16.45 uur, is een 58-jarige vrouw uit Helmond op de Demer het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw met daarin diverse pasjes en 300 gulden is uit haar tas weggenomen.

Een 39-jarige Eindhovense is dinsdagmiddag tussen 16.00 uur en 16.15 uur, in de Heuvel Galerie het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van het slachtoffer met daarin enkele pasjes, een identiteitskaart, een sleutel en 150 gulden, is uit haar jaszak weggenomen.

Eindhoven: Reeks autodiefstallen en inbraken opgelost De politie heeft met de aanhouding van in totaal 11 verdachten, allemaal afkomstig uit Eindhoven, 30 autodiefstallen, 22 auto-inbraken en 4 vernielingen aan autos opgelost. Op 24 december 2000 werden na een korte achtervolging een 17 en een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee waren in het bezit van een gestolen auto. Medio januari dit jaar werden nog eens drie verdachten (18-19 en 20) aangehouden. Ook zij werden verdacht van diefstallen van autos. Uit een onderzoek van een rechercheteam dat de diefstallen onderzocht kwam naar voren dat de vijf aangehouden verdachten deel uit- maakten van een groepje jongeren dat elkaar regelmatig in Eindhoven trof. Op grond van informatie uit het onderzoek konden in de loop van januari nog eens 6 verdachten (tussen de 17 en 21 jaar oud) uit die groepering worden aangehouden. Uit de verhoren van de verdachten bleek dat ze de gestolen autos gebruikten om te gaan crossen. Soms werden er spullen uit de autos gestolen. In de meeste gevallen werden de autos na een crosspartij achter gelaten. In een geval werd een gestolen auto in het kanaal geduwd. De buit die de groep bij auto-inbraken maakte werd voor eigen gebruik aangewend en slechts een klein deel van die buit is door de politie achterhaald. Een auto werd in Best gestolen en alle andere feiten werden in de stad Eindhoven gepleegd. Van de groep zitten nog drie verdachten (18-19-20) in voorlopige hechtenis.

Helmond: Aanhoudingen na bier drinken
Dinsdagmiddag om 16.35 uur, zijn op het Gerardusplein een 15-jarige jongen uit Mierlo en een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. Zij dronken bier op de openbare weg waar dit volgens de APV verboden is. De verdachten kregen een proces-verbaal.

Eindhoven: Gewapende overval
Vanmiddag omstreeks 15.30 uur, is er een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Rechtestraat. De dader, een man van ongeveer 25 jaar, 1.65 cm groot, getinte huid, verzorgd uiterlijk, gekleed in een rood windjack met capuchon en witte biezen, met bij zijn rechteroog een moedervlek, kwam de winkel binnen en bedreigde de winkelbediende met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij eiste dat de winkelbediende de kassa openmaakte. Hierna deed hij een greep in de kassalade en vluchtte de winkel uit. De buit bedroeg ongeveer 200 gulden. De politie stelt een onderzoek in.