Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Verkeersmaatregelen rond de Haagse Gracht

Bewoners rond de Haagse Gracht hebben aangegeven veel hinder te ondervinden van de hoeveelheid (doorgaand) verkeer dat over de Haagse Gracht rijdt. Met de Haagse Gracht wordt bedoeld de Bierkade, Dunne Bierkade, Zuidwal, Hooftskade en Groenewegje. Daarom heeft de Raadscommissie Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten (VBBS) besloten om rond de zomer 2001 een aantal circulatiemaatregelen voor het autoverkeer uit de voeren.

Maatregelen

Het pakket van circulatiemaatregelen ziet er als volgt uit:
1.


Autoverkeer kan vanaf het Groenewegje alleen nog rechtsaf naar het Zieken.

2.


Vanaf de Bierkade kan het verkeer alleen nog rechtsaf richting Wagenstraat. Op de Wagenbrug komt een vluchtheuvel te liggen. De Dunne Bierkade blijft wel bereikbaar vanaf de Wagenstraat.
3.

Het eerste deel van de Paviljoensgracht, vanaf de Zuidwal naar de Stille Veer-kade wordt éénrichtingsverkeer. In de andere richting wordt de Paviljoensgracht met een poller afgesloten, zodat de route toegankelijk blijft voor hulpdiensten.

4.

De Hooftskade wordt éénrichtingsverkeer in de richting van de Hobbemastraat.

5.

Daarnaast is besloten om de Zuidwal ter hoogte van de Zuidwalschool kindvriendelijk en verkeersveilig in te richten.

De circulatiemaatregelen krijgen het karakter van een proef die in principe één jaar duurt. Na afloop wordt een definitief besluit genomen, waarbij een afweging wordt gemaakt tussen de positieve effecten en de eventuele negatieve effecten.

Inloopavond

Op dinsdag 30 januari 2001 tussen 17.30 en 19.30 uur is er een inloopavond in het bezoekerscentrum Nieuw in Den Haag in het atrium van het stadhuis. Medewerkers van de dienst Stedelijke Ontwikkeling zijn dan aanwezig om uitleg te geven over de aanpak van de verkeersproblematiek rond de Haagse Gracht.

last update: 15 januari 2001 ;pag.: 5548; auteur: 77 15 januari 2001 - pag. 5548 - 77