Politiebericht Brabant-Noord: Uden 30-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

C.D.S WEG

Maandag is ingebroken in een woning aan de Boskriek in Uden. Uit de woning verdwenen 200 c.d.s, een videorecorder en een stereocombinatie. Om binnen te komen werd een raam vernield.

INBREKER BEDREIGT INWONER VAN SCHAIJK

Een bewoner van een huis aan de Nistelrooise baan in Schaijk is afgelopen nacht bedreigd door een inbreker. Hij bleef ongedeerd. Rond 03.30 uur werd de Schaijkenaar wakker en ontdekte hij dat er werd ingebroken in zijn schuur. Buiten kwam de man een inbreker tegen die gelijk de benen nam. Toen de bewoner de schuur inliep, ontmoette hij een tweede inbreker. Deze dreigde de bewoner met vermoedelijk een mes. Daarop vluchtte de inbreker samen met zijn compaan in de richting van de Rijksweg. Nadien bleek dat de schuur was opengebroken, maar er wordt niets vermist. Over de eerste inbreker is bekend dat hij een lengte had van tegen de twee meter, donkere kleding, donkere muts. De tweede inbreker was een blanke man, tussen 35 en 40 jaar, stevig postuur, 1.80 1.85 m. lang, kort kapsel. Hij droeg een roodachtige gebreide muts, een blauw jack met een rode kraag. De politie heeft terstond na de melding een onderzoek ingesteld in het gebied en ook een diensthond ingezet. Tot op heden nog zonder resultaat.

AUTO WEG BIJ WONINGINBRAAK

Bij een inbraak afgelopen nacht in een woning aan de Meester v.d. Lindenstraat in Keldonk hebben inbrekers, naast twee mobiele telefoons en autopapieren, ook de sleutels weggenomen van een personenauto. Het voertuig, een donkerblauwe Mercedes, kenteken XX-DV-43, werd vervolgens ook weggenomen. De waarde ervan is niet bekend. Ook in een tweede woning aan de Meester v.d. Linden werd ingebroken. Daar wordt niets vermist.

GSMS WEG

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Rondweg in Uden. Uit het bedrijf werd onder andere een hoeveelheid mobiele telefoons en digitale cameras gestolen. Het juiste schadebedrag is nog niet bekend.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

Vanmiddag is een 46-jarige inwoner van Veghel aangehouden. De politie had al enige tijd het vermoeden dat de man handelde in soft en harddrugs. Tijdens het onderzoek bleek ook dat de Veghelaar aan minderjarigen verkocht. In zijn woning aan het Heilig Hartplein heeft de politie vanmiddag tijdens de aanhouding een geldbedrag in beslaggenomen en een hoeveelheid soft en harddrugs. Tevens werden een 17-jarige en een 22-jarige man uit Veghel aangehouden. Zij hadden kort tevoren drugs gekocht. Na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld. De drugshandelaar is in verzekering gesteld