Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 30-01-2001 Persbericht district Aa & Dommel

PAARDEN KOMEN OM BIJ BRAND IN STAL, Berlicum

Dinsdagmorgen rond 11.20 uur werd brand gemeld in een stal aan de Heikantsehoeve in Berlicum. In de stal bleek een tuinbouw bedrijfje gevestigd te zijn een stal met een elftal paarden. In de stal stonden paarden voor de draf- en rensport en enkele Friese paarden. Op het moment dat de brand werd ontdekt, was deze al zo hevig dat men er niet meer in is geslaagd om in de stal te komen om de paarden te redden. Door brandweereenheden van Berlicum en Sint Michielsgestel en met regionale ondersteuning werd het vuur bestreden. De brandweer die enkele uren nodig had om de brand te blussen, kon niet voorkomen dat de stal verloren ging. De paarden zijn bij de brand om het leven gekomen. De totale schade is onbekend.

AUTO GESTOLEN, Boxtel

Maandagavond is vanaf een parkeerterrein aan de Parallelweg Noord in Boxtel een rode Opel Astra gestolen. Het kenteken van de auto is FN-TT-68.

TE VEEL GEDRONKEN, Schijndel

In de nacht van maandag op dinsdag is een 54-jarige man uit Schijndel bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. De controle vond plaats op de Korenbloemstraat in Schijndel. In dezelfde nacht werd ook een 35-jarige man uit Schijndel bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van fl. 410,-. De controle vond plaats op de Structuurweg in Schijndel.

TE VEEL GEDRONKEN, Vught

In de nacht van maandag op dinsdag is een 62-jarige man uit Vught bekeurd. De man reed met een bromfiets terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingenomen. De controle vond plaats op de Esscheweg in Vught.

INBRAAK WONING, Boxtel

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Jan Kruijsenstraat in Boxtel. Men wist een deur open te breken waardoor men binnen kon komen. De benedenverdieping werd doorzocht. Een onbekend geldbedrag werd gestolen.

SNELHEIDSCONTROLE, Boxtel,

Dinsdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Esschebaan in Boxtel. Op deze weg waar 80 km/u gereden mag worden werden 121 voertuigen gecontroleerd. Hiervan bleken er 13 te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/u.