Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 30-01-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE DIEFSTAL GSM EN FIETS AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch een 31-jarige inwoner uit die plaats aangehouden als verdacht van diefstal van een GSM en een fiets. De mobiele telefoon en de fiets zijn in een eerder stadium bij een bekende van de verdachte inbeslaggenomen. Uit het onderzoek bleek dat de aangehouden man de GSM vermoedelijk begin november 2000 uit de buddyseat van een brommer op de Sportlaan in Rosmalen heeft ontvreemd. De fiets werd diezelfde dag eveneens in Rosmalen op de T.M. Kortenhorstlaan ontvreemd.

MAN MISHANDELD EX-VROUW EN BEDREIGT BUREN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is op de Derde Hambaken in s-Hertogenbosch een 35-jarige man aangehouden voor mishandeling van zijn 31-jarige ex-vrouw en bedreiging van de buren van het slachtoffer. De buurman ging af op lawaai in de woning van het slachtoffer en zag dat de vrouw door haar ex mishandeld werd. Hij waarschuwde de politie. Terplaatse bleek dat de man de vrouw had opgezocht en dat er onenigheid was ontstaan over drankmisbruik door de verdachte. Hij had daarop de vrouw geslagen. Bij zijn aanhouding zag de man zijn buurman en bedreigde hem verbaal met de dood omdat hij de politie gewaarschuwd had. De vrouw hield een aantal pijnlijke plekken aan de mishandeling over. Haar ex is voor nader onderzoek ingesloten.

EZEL BESCHERMT TERRITORIUM (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag heeft een ezel in het dierenparkje aan de Oosterplasweg in s-Hertogen-bosch een gans verwond in een poging zijn territorium te beschermen. De ezel trapte een gans die net nieuw in het dierenparkje was aangekomen. De gans raakte gewond aan een vleugel. De beheerder van het dierenparkje heeft het tweetal gescheiden en de zorg van de gans op zich genomen.

AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA AANRIJDING MET FIETSER (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 12-jarig Bosschenaartje lichtgewond geraakt toen hij op de kruising Hinthamerstraat / Torenstraat in s-Hertogenbosch rechts werd ingehaald door een onbekende automobilist. Laatstgenoemde kwam daarbij in aanraking met de fietser, waardoor deze in aanraking kwam met een bromscooter die hem op dat moment links inhaalde. Het slachtoffertje kwam daarbij met zijn voet klem te zitten tussen een buis en de uitlaat van de brommer. Hij is enkele meters meegesleept en raakte lichtgewond aan zijn linkeronderbeen. Zijn jas en fiets liepen schade op. De automobilist is zonder zich om het slachtoffer te bekommeren doorgereden.

POLITIE CONTROLEERT SNELHEID OP SLUIPROUTE (Kruisstraat)

Politieteam Rosmalen heeft maandagmiddag van 15.00 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Kruisstraat in Kruisstraat. Deze locatie wordt regelmatig als sluiproute gebruikt voor verkeer dat de drukte op de N50 wil omzeilen. In eerder genoemd tijdsbestek passeerden 940 voertuigen. 99 bestuurders reden sneller dan te toegestane 50 km/h. De hoogste snelheid bedroeg 73 km/h. Buurtbewoners reageerden positief op de controle.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN (Engelen)

Surveillerende agenten troffen maandagavond op een parkeerplaats aan het Engelenmeer in Engelen een 20-jarige Vughtse asielzoeker aan. Bij controle bleek dat de man nog een tweetal boetes van in het totaal bijna Fl. 1.000,= had openstaan, eventueel te vervangen voor 13 dagen hechtenis. Hij is aangehouden en ingesloten. Met de dame die zich in zijn armen bevond bleek niets aan de hand te zijn.

COMPUTERDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is ingebroken in een bedrijfspand aan de Rietveldenkade in s-Hertogen-bosch. Uit had pand zijn een paar computers ontvreemd.

LAPTOP UIT AUTO GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is vanuit een aan de Zuiderparkweg in s-Hertogenbosch geparkeerde auto een laptop ontvreemd.

FL. 410,= BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag heeft een 48-jarige automobilist uit Ooijen een boete gekregen van Fl. 410,= voor het rijden onder invloed. De man werd betrapt toen hij zonder verlichting op de Oude Dieze in s-Hertogenbosch reed. Naast de boete kreeg hij een rijverbod.

CONTROLE VERLICHTING (Elshout)

Dinsdagmorgen is op de Heusdenseweg in Elshout gecontroleerd op de verlichting van fietsen en bromfietsen. Negen fietsers werden bekeurd voor het rijden zonder licht.

CONTROLE MAXIMUM SNELHEID (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is door het team Verkeershandhaving van de Politie Brabant-Noord een snelheidscontrole gehouden op de Rietveldenweg in s-Hertogenbosch. Er zijn vier mensen bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/h.

MAN BEROOFD (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is een 18-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Bruistensingel in zijn woonplaats bedreigd en beroofd. De jongen reed op zijn fiets en werd ingehaald door een bromscooter met twee personen erop. De duopassagier prikte met iets scherps in de rug van het slachtoffer en dwong hem zo o.a. zijn GSM en horloge af te geven.

ROTTERDAMMER AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING SURVEILLANTEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 21-jarige Rotterdammer op het Stationsplein in s-Hertogenbosch aangehouden voor belediging van twee surveillanten. De verdachte was enige tijd geleden aangehouden voor het bezit van cocaïne. Hij maakte nu met zijn hand op zijn geslachtsdeel obscene gebaren naar de surveillanten, daagde- en schold hen uit. Hij is aangehouden en ingesloten.