Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 30-01-2001 2e persbericht 30 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Op maandagmiddag om 13.00 uur werd een 14-jarige Eindhovense aangehouden op de Piuslaan. Zij wordt verdacht van mishandeling van een 14-jarige Eindhovense op de Goudenregenstraat op 17 januari. De verdachte sloeg het meisje tegen haar oog en haar jukbeen. Het slachtoffer probeerde te vluchtten. De verdachte haalde haar echter in, duwde haar tegen een muur en sloeg haar tegen haar oog. Toen zij opnieuw weg wilde lopen trok de verdachte haar met veel kracht aan haar haren. Hierna zag het slachtoffer kans om weg te komen. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man door onbekende oorzaak gevallen
Dinsdagochtend rond 8.45 uur trof een beheerder van een pand aan de St Wirostraat een gewonde 46-jarige schilder uit Veldhoven op de vloer van het pand aan. De man is gevallen. Onbekend is of het slachtoffer van een in aanbouw zijnde trap of van een ladder is gevallen. De man is met een armbreuk en beenletsel naar het St. Josephziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gesteld van het ongeval en stelt een onderzoek in.

Helmond: Verdachte woningdiefstal aangehouden
Dinsdagochtend om 11.40 uur is op de Zuid Koninginnewal een 40 jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een woning aan het Sassenplein eerder die ochtend. De verdachte is binnengekomen door een open raam aan de achterzijde van de woning. Hij heeft de gehele benedenverdieping van de woning doorzocht en is op de eerste verdieping betrapt door de bewoonster. Hierop is de dader op de vlucht geslagen. Uit de woning zijn onder andere een TV, een tas, een jas, een rijbewijs, twee paspoorten, een creditcard, twee bankpasjes, $20, 30 miljoen lira en ongeveer 665 gulden gestolen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Gereedschap gestolen uit bedrijf
Uit een niet-afgesloten berging van een bedrijf op de Weg naar Bakel is tussen maandagavond 20.00 uur en dinsdagochtend 8.00 uur een zaagmachine, een slijptol en een cirkelzaag gestolen. De dader is op het terrein van het bedrijf gekomen door een hangslot van een toegangspoort open te breken.

Bergeijk: Snelheidscontrole
Tijdens een snelheidscontrole op de Burgemeester Aartslaan zijn dinsdag tussen 8.35 en 11.00 uur 337 voertuigen gecontroleerd. In totaal overtraden 81 automobilisten de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogste gemeten snelheid is 131 km/u.

Best: Aanhangwagen losgekoppeld en gestolen
Rond 12.00 uur is vanaf een parkeerterrein op de Erica een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen zat vastgekoppeld aan een personenauto. De bestuurder van de personenauto heeft zijn voertuig ongeveer tien minuten alleen gelaten. Toen hij terugkwam was de zilverkleurige aanhangwagen, voorzien van de kentekenplaat LG-HT-87, verdwenen.

Bladel: Verdachte reeks inbraken aangehouden
Op de Ten Vorsel is dinsdagochtend om 8.55 uur een 17-jarige man uit Reusel aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken in caravans op een camping aan de Troprijt tussen 13 januari en 30 januari. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Zeecontainer met antieke meubelen verdwenen Vanaf het erf van een woning aan de Hazeldonksedreef is tussen maandagochtend 22 januari 11.00 uur en maandag 29 januari 9.00 uur een zeecontainer verdwenen. De container, waarin antieke meubelen lagen opgeslagen, stond achter de woning. De exacte waarde van de buit is onbekend.

Hapert: Aanhangwagen gestolen
Tussen maandagavond 18.30 uur en dinsdagochtend 9.00 uur is vanaf het buitenterrein van een bedrijf aan de Industrieweg een aanhangwagen voorzien van een handmatige lier en twee oprij platen gestolen. De aanhanger was ingericht als autoambulance en voorzien van het kenteken 17-WZ-76. Het terrein is rondom afgesloten door een stalen hekwerk. De dader is op het terrein gekomen door een stalen ketting, waarmee het hekwerk op slot zat, kapot te knippen.

Someren: Aanrijding met gewonden
Een 47-jarige man uit Eindhoven, komende vanaf de afrit van de A67, verleende dinsdagochtend rond 8.15 uur geen voorrang aan een 45-jarige man uit Asten toen hij de N266 op wilde draaien. De beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Beide betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Woninginbraak
In een woning aan de Dommelstraat is dinsdagochtend rond 4.05 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de achterdeur open te breken. Vermist worden een portemonnee, een bankpas, een rijbewijs en buitenlands geld (naar schatting £90 en 1.500 DM).

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Sterrenlaan zijn dinsdagochtend tussen 9.50 en 11.40 uur 1.013 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 69 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.