Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagmiddag 30 januari 2001
16:25 dinsdag 30 januari 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Diefstal uit auto

HOOGEVEEN Maandag 29 januari, omstreeks 16.45 uur, had een 25-jarige man zijn auto geparkeerd voor zijn woning, op de openbare weg, aan de Bieleveldlaan. Vanmorgen, omstreeks 06.20 uur, zag hij dat zijn radio cd-speler uit de auto was ontvreemd. De toegang werd verschaft doordat de dader(s) het rechter achterruitje in zijn geheel heeft gedemonteerd. Het rubber, waarin de ruit is bevestigd, werd kapot gesneden. De totale schade wordt geschat op f 400,-.

HOOGEVEEN Deed vanmorgen een 20-jarige man uit Hoogeveen aangifte van diefstal uit zijn auto, die geparkeerd stond aan de Randervordestraat. De moeder van de 20-jarige man was vannacht omstreeks twee uur wakker geworden van lawaai voor de woning. Toen zij naar buiten keek, zag zij iemand in de auto van haar buurman zitten en zag zij iemand op de weg staan. Toen de moeder haar 20-jarige zoon had geroepen en hij het gordijn open trok, renden de mannen weg. s Morgens bleek dat zowel de auto van de 20-jarige man als van de buurman waren opengebroken. De bovenzijde van het portier is met grof geweld omgebogen. Uit de auto van de 20-jarige man is een radio cd-speler en een aansluitsnoer voor een GSM weggenomen.


* Inbraak in bedrijfsautos

MEPPEL Deed vanmorgen een 40-jarige man uit Deventer, namens een bedrijf aan de Industrieweg, aangifte van inbraak in twee bedrijfsautos. De inbraak is gepleegd tussen 26 januari, 20.30 uur en 29 januari, 10.00 uur. Beide autos stonden geparkeerd achter het bedrijf, aan de Industrieweg. Van beide autos werd het ruitje aan de passagierszijde ingeslagen. De autos werden doorzocht, maar er werd niets vermist. Totale schade wordt geschat op f 800,-.


* Inbraak in schaftkeet

DWINGELOO Deed vanmiddag een 41-jarige man uit Dwingeloo, namens een bedrijf uit Assen, aangifte van inbraak in een schaftkeet, die aan de Spieregerweg staat. Er werden drie deuren geforceerd, waarna een gereedschapskist met inhoud werd ontvreemd. In de kist zaten vijlen, schroevendraaiers, enz. Totale schade wordt geschat op f 500,-.


* Diefstal satellietschotel

NIETAP Op 29 januari, rond middernacht, werd uit een weiland achter een woning aan de Schapenweg een satellietschotel weggehaald. Rond middernacht verdween opeens het beeld op de televisie. Vanmorgen zag de 67-jarige eigenaar dat de kop uit de schotel was gehaald. De schade wordt geschat op f 300,-.


* Verkeersongeval met letsel

MEPPEL Vanmorgen reed een 13-jarige fietster uit Wanneperveen over de Setheweg in de richting van de Handelsweg. Op de kruising van de Handelsweg wilde ze de rijbaan van de Handelsweg oversteken. Een van links komende auto stopte, waarna het 13-jarig meisje doorfietste. Hierbij vergat ze naar rechts te kijken, waar een vrachtauto naderde. De vrachtauto probeerde te remmen, maar kon niet voorkomen dat hij het meisje nog net raakte. Het meisje is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is ze weer thuis met een gekneusde rechter been.


* Inbraak winkel

VRIES Deed vanmiddag een 71-jarige inwoonster uit Vries namens een winkel aan de Nachtegaalstraat aangifte van inbraak in de winkel. Een toegangsdeur was geforceerd alsmede een geldkistje, waaruit een bedrag van ongeveer f 140,- werd buitgemaakt. Totale schade is niet bekend.


* Inbraak kerk en jeugdgebouw

EMMEN Afgelopen nacht is ook ingebroken in de Kapel en het jeugdgebouw aan de Kapelstraat. Dader(s) kwamen binnen door het forceren van een ruit. Binnen werden diverse deuren van kasten opengebroken. Zendingsbusjes en busjes voor de bloemenkas werden opengebroken en geleegd. Het is niet precies duidelijk hoeveel geld daarin gezeten heeft. Ook de totale schade is nog niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe