Persbericht

KEAnet in de lucht

Na een aantal voorzichtige aankondigingen gaat KEAnet nu werkelijk van start. KEAnet is het voertuig op internet voor de landelijke verspreiding van het gedachtegoed en de ervaringen van het Centrum Educatieve Dienstverlening (CED) bij de verbetering van onderwijskansen. KEAnet is de website en tevens de cursusplaats waarvanuit dit gebeurt

De werkwijze van KEAnet is een experiment om inhoudelijke onderwijsverbetering breed maar toch gericht bij scholen en begeleiders onder de aandacht te brengen. De website www.keanet.nl bevat de preview van wat er op de website en in de cursus aangeboden wordt. Met een abonnement en password kunnen belangstellende onderwijsinstelling daadwerkelijk aan de slag!

Interactieve cursus
Om deel te kunnen nemen aan de interactieve cursus Beginnen met KEA moet men een cursusabonnement aanschaffen. Hier is voor gekozen om te zorgen dat de kwaliteit en actualiteit van informatie en het niveau van de cursus op hoog peil gehouden kan worden. In de loop van 2001 en 2002 volgen nog andere cursussen gericht op interne begeleiders, op leerkrachten en op schoolleiders.
Binnen het CED hebben Marijke van Voorthuijsen, Ardine van der Kuylen en Wim Hoogendijk hard getrokken aan het leveren van het basismateriaal voor de cursus 'Beginnen met KEA'. Zij treden ook als cursusleiding op tijdens de cursusperiode en communiceren met de cursisten via e-mail en chats. De cursus wordt afgesloten met een toets.

Producten CED op KEAnet
Op de website worden diverse producten van het CED aangeboden. Zo wordt ook de Toetsservice via KEAnet beschikbaar gesteld. Binnenkort gaat er een mailing de deur uit naar zon 7000 basisscholen en begeleidingsdiensten in Nederland. Ook zullen gesprekken gevoerd worden in gemeenten waar veel scholen met onderwijsachterstanden zijn.

.

KEAnet is een joint-venture van het CED Rotterdam en Ideeën & Media Van Gelder & Partners. Neem voor meer informatie contact op met Theo Magito (CED), tel. 010 4071 566 of met Han van Gelder (Van Gelder & Partners), tel. 023 - 5625610

Rotterdam, januari 2001