Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 30 januari 2001

... B & W-nieuws week 5

Dienst Openbare Werken
Het college stemt in met een extra reservering van 600.000 gulden ten laste van SADC Infrastructuurfonds voor het project "SADC rotondes". Hiermee komt de totale reservering aan eigen middelen voor dit project op een bedrag van 3.107.000 gulden. Bij de start van het project in 1999 waren de totale kosten geraamd op 5 miljoen, waarbij 50 % van de projectkosten worden gedekt uit het SADC structuurfonds. Volgens de huidige inzichten komen de totale projectkosten uit op 5.600.000 gulden.

De kosten worden nu hoger geraamd dan destijds omdat met name de verwervingskosten van de grond hoger uitvallen. Daarnaast is het noodzakelijk om de rotonde op de kruising Rijnlanderweg/ Venneperweg te kunnen aanleggen, een gedeelte van een perceel aan te kopen. De raadscommissie Verkeer en Vervoer ontvangt het voorstel ter kennisname.

Het college heeft besloten een aantal verkeersmaatregelen te treffen omdat anders de noodzakelijk reconstructie van de kruising Hoofdweg-Van Heuven Goedhartlaan (gelijktijdig met de aanleg van de Zuidtangent) tot grote drukte op het kruispunt zal leiden. Om de verkeersveiligheid te garanderen en de doorstroming van het verkeer te bevorderen, worden de volgende verkeersmaatregelen getroffen: de Hoofdweg Westzijde, ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan, wordt fysiek afgesloten voor al het doorgaand verkeer vanaf 1 maart 2001 tot 1 mei 2001; de Hoofdweg Westzijde, ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan, wordt vanaf 1 mei 2001 definitief afgesloten voor doorgaand verkeer, met uitzondering van (brom-)fietsers en voetgangers; de toekomstige tunnel in de Hoofdweg Westzijde, onder de Van Heuven Goedhartlaan, wordt aangewezen als verplicht (brom-) fietspad. De raadscommissie Verkeer en Vervoer ontvangt het verkeersbesluit ter kennisname.

Het college heeft kennisgenomen van en ingestemd met de inhoud van het evaluatierapport projectjaar 2000 afvalproject Cebu. Uit het rapport blijkt dat het eerste jaar van het driejarige afvalproject Cebu een succes was. Het college stemt dan ook in met de continuering van het project in 2001. Als basis hiervoor gelden de uitgangspunten voor het projectjaar 2001 zoals deze geformuleerd zijn in de evaluatierapportage. De raadscommissie voor Algemene Bestuurszaken zal de nota en evaluatierapportage nog behandelen. Welzijn Onderwijs Cultuur
Het college stelt de gemeenteraad voor de subsidies 2001 te verlenen voor de Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer en CKC de Meerse. Het gaat hierbij om een bedrag van 6.385.000,-- voor de Openbare Bibliotheek en 5.662.700,-- voor CKC de Meerse.

Ruimte, Wonen en Economie
Het college gaat akkoord met het afronden van de inspraak over het bouwrijp maken van de eerste fase van het Bedrijventerrein de President. Dit betekent dat de artikel 19 WRO procedure daadwerkelijk start door het ter inzage leggen van de plannen op 29 januari.

Het college gaat akkoord met een dienst-cq-studiereis naar Japan van de directeur van de dienst Ruimte, Wonen en Economie. De reis wordt georganiseerd door een aantal architecten en heeft de bestudering van de stedelijke ontwikkeling tot doel. Er is gekozen voor Japan omdat de snelle ontwikkelingen (groei, infrastructuur) in Japan in enige mate vergelijkbaar zijn met de ontwikkelingen die de gemeente doormaakt of zal gaan doormaken.

Het college heeft het uitwerkingsplan "Lisserbroek-Muntstraat" vastgesteld. Het gaat hierbij om de bouw van 10 woningen aan de Muntstraat in Lisserbroek. Door een aantal omwonenden is bezwaar gemaakt dat de nieuwe woningen te dicht op de bestaande bebouwing komen te staan. Het college heeft daarom in overleg met de projectontwikkelaar besloten om de afstanden van gevel tot gevel te verruimen. Het plan zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.
Bestuursdienst
Het college stemt in met de 'Regeling informatieverstrekking 2001' en deze regeling voor te leggen aan de raadscommissie Middelen. De 'Regeling informatieverstrekking 2001' geeft regels over het verstrekken van informatie over belastingplichtigen en gegevens die vastliggen in belastingbestanden. Het gaat hierbij om een lokale uitwerking binnen de geldende landelijke wet- en regelgeving. De raadscommissie middelen ontvangt de regeling ter kennisname.

Het college heeft de heer F.H. Bulk en mevrouw M.M. van Gelder-Hartman benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Haarlemmermeer. Grondbedrijf
Het college stemt in met de verkoop van circa 18 m² openbaar groen ten behoeve van een aanbouw aan Marconistraat 29 te Badhoevedorp voor een verkoopprijs van fl. 14.400.

Bezwaarschriften Het college besluit het bezwaarschrift gericht tegen de vrijstelling ten behoeve van het gebruik van gedeelten van de percelen Piratenweg 13 en 15 te Hoofddorp als siertuin ongegrond te verklaren.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen