Provincie Utrecht

Persbericht
30 januari 2001

Kruispunt Voorstraat-Randweg (N224) in Woudenberg wordt rotonde

Het kruispunt Voorstraat met de Randweg (N224) in Woudenberg wordt als onveilig ervaren. De provincie onderkent dat het kruispunt op termijn aangepakt moet worden om de verkeersveilig- heid te verbeteren. Op de provinciale prioriteitlijst van verkeersonveilige punten in de provincie komt dit kruispunt echter pas in 2007 aan de beurt.
Vanuit de gemeente Woudenberg is de wens geuit om de verkeersveiligheid op deze aansluiting al in 2002 te verbeteren. Dit was reden voor gedeputeerde Kok om samen met wethouder Zandbergen van Woudenberg te zoeken naar een mogelijkheid die tegemoet kan komen aan de wens van de gemeente, maar de prioriteitenlijst van knelpunten binnen de provincie niet negatief beïnvloed.
Hieruit is een oplossing gekomen, waarmee gedeputeerde staten nu hebben ingestemd. De oplossing houdt in dat het kruispunt in 2002 wordt omgebouwd tot rotonde. De gemeente Woudenberg zal het provinciale aandeel van de kosten voor de rotonde voorfinancieren voor een periode van vijf jaar. Volgens planning betaalt de provincie in 2007 haar deel van de kosten aan Woudenberg. De projectkosten zijn geraamd op één en een kwart miljoen, waarvan tweederde uiteindelijk voor rekening is van de provincie.

Voor nadere informatie: Astrid Schoon, 030 - 258 3713 of astrid.schoon@province-utrecht.nl

Terug