Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



If art is a crime, then let me be guilty Workshop Graffiti


" He yo, een of andere toy heeft mijn piece gecrossed met een wazige throw-up."
" Foute shit, man, maar zo'n toy durft zich toch niet op de yard te laten zien om met een fat cap een end to end te schrijven." Elke subcultuur kent zo zijn jargon en bovenstaande slang is onmiskenbaar afkomstig uit de graffiti-wereld. De lijn van de graffiti-kunstenaars loopt via de grotten van Lascaux, de catacomben in Rome, Pompei, de wc en de straatkunstenaar naar de subways in New York; van door graffiti-spuiters verguisde kunstenaar Keith Haring tot bejubelde en door spoorwegpolitie gevreesde ondergespoten NS-treinstellen.
We stellen niet dat we je in deze workshop opleiden tot King onder de wagonspuiters, maar een eerste kennismaking met deze undeground kunstvorm zal wel je deel zijn. Onder leiding van spuiter Bizar1 (A'dam) krijg je een inleiding in de graffiti (geschiedenis, grondbeginselen) waarna je je in de praktijk kan uitleven op panelen in het Gaslab.
Inschrijven bij bureau Studium Generale, kamer 2.02. Kosten f 25,00 (materiaal inbegrepen). Contactpersoon David Ernst 2472013.

Workshop Graffiti
dinsdag 30 januari 19.30-21.00 uur Auditorium CZ 12 dinsdagen 13 en 20 februari 19.30-22.00 uur Gaslab