UITNODIGING "ANNA"
Dinsdag 30 januari
Gallery Donkersloot lanceert ANNA
Tijdens opening Tentoonstelling Peter Klashorst

BIO

Wie is toch deze ongelooflijk goede zangeres?" vroeg een Radio 3 presentatrice zich onlangs af na het draaien van een live-opname van Anneriek van Dorst. Bij de muzikale fijnproevers in Nederland is ze allang een begrip. De combinatie van haar krachtige stemgeluid en haar intense live-uitstraling heeft ervoor gezorgd dat ze de afgelopen jaren een grote schare fans heeft opgebouwd.

Anneriek heeft een stemgeluid dat onmiddelijk alle aandacht opeist. Zij gaat zingen en je vergeet alles om je heen. Haar "zangopleiding" kreeg ze eind jaren tachtig in de clubs en straten van Parijs, waar ze dag en nacht nummers van Ricky Lee Jones en Billy Hollyday ten gehore bracht. Terug in Nederland werd Anneriek meteen omarmd door de nationale muziekscene. Ze zong bij Some Like it Hot, deed honderden optredens met The Bob Color en besloot vervolgens dat ze een eigen band met eigen nummers wilde. Dat werd Ann's Men en daarna volgde Go Down Moses.

In deze laatste formatie speelde ze voor het eerst samen met André Duet en al gauw bleek deze gitaarvirtuoos als geen ander de specifieke mogelijkheden van Anneriek's stem naar boven te kunnen halen. Zo ontstond "Duet van Dorst". Met de eigen composities, die aan de ene kant teruggrijpen op rauwe blues-soul en aan de andere kant een pop-invloed kennen die onmiskenbaar van deze tijd is, blijken zij hun draai te hebben gevonden. Naast eigen werk spelen zij bij optredens covers van: Janis Joplin, Joan Armatrading, Bonny Riatt, Rory Block, Cindy Lauper e.v.a.

André Duet begon zijn carriere op 15-jarige leeftijd bij de toenmalige topband The Swinging Soul Machine. Hij toerde in Zuid-Frankrijk met de toen nog niet doorgebroken zanger van de Scorpions, Klanki en in de rest van Europa met o.a. de Amerikaanse soul-zanger Joe Bourne. De lijst met gastoptredens c.q. studio-opnames is pagina's lang; zo speelde hij, om er een paar te noemen, met Vader Abraham, Harry Musikee Band (Cuby), Rex Reason, Rory Block, Curtis Knight, de Gigantjes en -last but not least- Tony Scott (bandleider van Billy Holliday).

"The Morning After" is een compilatie van opnames uit de afgelopen jaren die nooit eerder zijn uitgebracht. Elke song heeft een heel eigen emotionele waarde.
De CD verschijnt op 4Tune/Suburban label in de Benelux en wordt gelanceerd door Gally Donkersloot. De roemruchte Gallery eigenaar en zijn kunstenaarsbestand zijn in de ban van Anna.
De videoclip zal dan ook zeker een Donkersloot tint dragen. De CD presentatie zal 30 januari plaatsvinden in de Galerie Donkesloot op de PC Hoofdtstraat....

4TUNE RECORDS 020 6240068 www.4tune.nl info@4tune.nl

P.C. Hooftstraat 127
1071 BS Amsterdam
telefoon 0031 (0) 20 5 722 722

Anna = Anneriek van Dorst, zangeres met geweldige strot, ervaren, eigenwijs, sensueel en voor de duvel niet bang.
Debuut CD "The Morning After" compilatie van opnamen van de afgelopen jaren waar o.a aan meewerkten: Andre Duet, Kees Meerman, Freddy Cavalli, Rinus Groeneveld, Marco Torro Bernal, Gregorio, Pablo Minoli, Gus Genser, Maarten vd Broek, Attie Bauw, Nippy Noya, Jozien van Dorst, Erwin van Motman, Arend Bouwmeester.

CD release door 4Tune/Suburban.

Aneriek is lid van het kunstenaarsbestand van Donkersloot en zal dinsdag 30 januari een paar nummers van de CD zingen samen met gitarist Andre Duet en zangeres Jozien van Dorst tijdens de opening van de tentoonstelling van Peter Klashorst.
De tentoonstelling wordt om 16.30 geopend en jullie zijn van harte welkom.