Provincie Overijssel

Samenwerking jeugdzorg en onderwijs onderwerp provinciale conferentie

Op woensdag 31 januari 2001 vindt in het Theaterhotel te Almelo de provinciale conferentie "Samenwerken - Zorg delen" plaats.

Spil Adviesgroep organiseert de conferentie in opdracht van de provincie Overijssel en in samenwerking met Overijsselse gemeenten, jeugdzorginstellingen uit de provincie en
onderwijsinstellingen.

De bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van gemeentelijk beleid, onderwijs, consultatiebureaus, centra voor kinderopvang, peuterspeelzalen jeugdgezondheidszorg, het maatschappelijk werk, welzijn, politie, jeugdzorginstellingen en de jeugdafdelingen van de Riagg's.

De conferentie staat in het teken van het belang van structurele samenwerking tussen jeugdzorg en onderwijs. Meer samenhang en een betere afstemming van het aanbod van zorg aan jongeren in Overijssel is het doel. De samenwerking is erop gericht dat hulp en zorg daar geboden wordt waar deze toegankelijk is voor de hulpvrager; in zijn directe leefmilieu, op en rond de scholen.

Zowel lokaal, provinciaal als landelijk stuurt de overheid steeds meer aan op het belang van deze samenwerking. Instellingen en organisaties ervaren de samenwerking als positief en van grote waarde. Om deze structurele samenwerking tot stand te brengen en te behouden, is netwerken en het uitwisselen van kennis noodzakelijk.

24 Overijsselse projecten Tijdens de conferentie "Samenwerken - Zorg delen" maken deelnemers kennis met veel projecten uit de provincie Overijssel. Deze worden aan een breed publiek gepresenteerd.

In twaalf presentaties over 24 Overijsselse projecten komen sprekers aan het woord die zowel uitvoerend als beleidsmatig verantwoordelijk zijn voor inhoud en uitvoering. In de presentaties staan netwerken en
samenwerkingsverbanden centraal. Zowel factoren voor succes als knelpunten komen aan de orde. Naar eigen inzicht en interesse kunnen de deelnemers een keuze maken uit het presentatie-aanbod.

Provinciebrede beschikbaarheid van kennis over goed werkende vormen van aansluiting kan bijdragen aan het realiseren van optimale lokale vormen van samenwerking tussen enerzijds onderwijs en anderzijds voorzieningen voor jeugdigen. Zo kan tevens voorkomen worden dat het wiel steeds weer opnieuw wordt uitgevonden.

Bron: Info: Taner Demir of Mirjam


© 17-01-2001 Provincie Overijssel