Gemeente Zeist

Multiculturele Markt in Vollenhove

Wijkwinkel Noord en bewoners organiseren op woensdag 31 januari van 15.00 tot 19.00 uur bij de knik van de L-flat aan de Laan van Vollenhove een Multiculturele Markt.
Het doel van de markt is om de betrokkenheid van de wijkbewoners bij hun woonomgeving te vergroten. Anderzijds wordt de markt aangegrepen om mensen te wijzen op het vuilprobleem, dat de wijk kent. Veel bewoners storen zich aan dit probleem. Naast dit alles is de multiculturele markt vooral een goede gelegenheid om medebewoners in een gezellige sfeer te ontmoeten.
Kinderen van de school "Op Dreef" hebben 6 weken lang het "kinderpersburo" gevormd. Zij maakten over het vuilprobleem een video, die de titel kreeg "Vollenhove Schoon". In de video wordt het probleem in beeld gebracht en de kinderen noemen ook een aantal oplossingen voor het probleem. Deze video wordt tijdens de markt voor het eerst vertoond.
De Multiculturele Markt is het initiatief van Wijkwinkel-Noord en wijkbewoners. Er zijn nog kramen beschikbaar voor de rommelmarkt. Deze zijn te huur bij het Inloophuis, Laan v. Vollenhove 1095, tel. 030-6955066.

Het programma
Het programma van deze bijzondere markt ziet er als volgt uit: * 15.00 uur opening door Dhr. Bakker (directeur Kombinatie '86)
* Presentatie video "Vollenhove Schoon" gemaakt door kinderen van het KinderPersBuro

* 16.00 uur optreden "Clown"

* 17.00 uur CD verloting Jongeren Enquête door wethouder Thomas Swart
* 18.00 uur optreden Volksdansgroep "Maljaki Luludji" (Wilde Bloem)
De markt

* Rommelmarkt (kramen kunt u huren bij het Inloophuis Laan v. Vollenhove 1095)

* "Koek en Zopie" (warme drankjes en hapjes)
* Spelletjescircuit voor kinderen (gratis)

* De Turkse Schoenpoetser "Aykut Besorak"

* Henna schilderen (op handen)

* Informatiekraam Wijkwinkel Noord en Bewonerscommissie L-flat en Geroflat en Inloophuis