Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.55 uur
Meisje mishandeld

HOUTEN Op dinsdag 30 januari is een meisje op het Achterom door twee vrouwen mishandeld.

Omstreeks 15.15 uur liep een 14-jarige meisje uit Houten met haar vriendin over het Achterom. Aan de overkant van de straat zag zij een meisje met een opvallende maillot lopen en riep iets naar dat meisje. Achter dat meisje liepen echter twee vrouwen, waarvan één een baby op haar armen had. De vrouwen dachten kennelijk dat de opmerking voor hen bedoeld was en riepen iets terug, waarop ook het meisje weer reageerde. De beide meisjes liepen door en pakte hun fiets en fietsten weg.

Eén van de vrouwen ging echter voor de fiets staan, waardoor de meisjes moesten stoppen. Vervolgens werd het 14-jarige meisje door één van de vrouwen bij haar haar van de fiets getrokken en werd er nog 3 tot 4 keer hard aan haar haar getrokken. Nadat het meisje nog een stomp op haar schouder en één tegen haar oor had gekregen, liepen de vrouwen weg. Zij stapten verderop in een auto. Het kenteken van deze auto werd door een getuige genoteerd.

De vrouwen voldeden aan het volgende signalement:
1) Blanke vrouw, 1.70 1.75 meter, 45-50 jaar, gezet postuur, rood/paars geverfd haar met korte slagen. 2) Blanke vrouw, 30-35 jaar,
1.60 1.65 meter, normaal postuur, half lang stijl rood geverfd haar.

De politie stelt een nader onderzoek naar deze mishandeling in.

Zelfklonende schapen?

SCHALKWIJK Op dinsdag 30 januari trof een boer meer schapen in zijn weiland aan dan er hoorden te staan.

In de middag meldde een boer uit Schalkwijk zich bij de politie. Tot zijn grote verbazing had hij die dag bemerkt dat in zijn weiland aan de Provinciale Weg niet 93 maar 98 schapen stonden. Daar de boer er niet van uitging dat één dan wel meerdere schapen zichzelf gekloond hadden, heeft hij 5 schapen als gevonden voorwerp bij de politie aangemeld.

Bromfietser valt

NIEUWEGEIN Op dinsdag 30 januari is een bromfietser met zijn bromfiets ten val gekomen en licht gewond geraakt.

Omstreeks 12.40 uur reed een 20-jarige bromfietser uit Nieuwegein over de Bovenmonde. Toen de man moest afremmen, kneep hij te hard in zijn voorrem. Hierdoor blokkeerde het voorwiel en ging hij onderuit. Hij klaagde over pijn in zijn schouder, ter hoogte van het sleutelbeen. De man is per ambulance naar het St. Antonius Ziekenhuis vervoerd.

Verkeerscontrole

HOUTEN Op dinsdag 30 januari heeft de politie op de kruising van de Utrechtseweg met de Essenkade een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 15.00 uur tot 16.15 uur plaats. Deze locatie werd gekozen omdat er regelmatig ongevallen op deze kruising gebeuren. Eén automobilist werd bekeurd voor het door rood rijden, één voor onnodig claxonneren, één voor een vervallen APK en vier voor het niet dragen van de autogordel.

Teveel gedronken
NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 31 januari een automobilist die teveel had gedronken, aangehouden.

Omstreeks 02.10 uur zagen politiemensen een automobilist over de Lamaweide rijden. Bij controle van de automobilist bemerkten zij een alcohollucht. Bij het ter plaatse blazen, blies hij een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat de hij teveel had gedronken. De man, 43 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 495 ug/l. (1,25 promille). Hij kreeg een boete van f 900,- en een rijverbod van 5 uur.