Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad 09.45 uur
Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag omstreeks kwart voor zes is een 51-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar geld nadat zij dit had gepind bij een geldautomaat aan de Amsterdamsestraatweg.
De onbekend gebleven dader griste op een gegeven moment het geld en haar pinpas uit haar handen en wilde wegvluchten. Het slachtoffer zag nog kans om de dader in zijn kruis te schoppen, waardoor hij haar pinpasje op de grond liet vallen. Met het geld wist hij uiteindelijk via de Acaciastraat te ontkomen.

Dinsdagavond omstreeks half acht is een 17-jarige jongen uit Utrecht van zijn GSM beroofd. Toen hij op de Van Riebeeckstraat een groep jongens tegen kwam, werd zijn GSM uit zijn handen gerukt. Vervolgens vonden de knapen het leuk om hem te pesten door zijn GSM telkens door te geven.

Uiteindelijk was het toestel weg en wist niemand waar deze gebleven was. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en wist een voornaam en een vermoedelijk adres van een van de daders aan te geven. Op grond hiervan zal de politie een onderzoek instellen.

Op de Oude Liesbosweg fietste een 15-jarige jongen uit Utrecht al telefonerend met zijn GSM in de richting van de wijk Lunetten. Op een gegeven moment kwamen twee jongens in zijn richting lopen en begonnen aan zijn bagagedrager te trekken. Een van de twee daders zei vervolgens dat de jongens zijn mobiele telefoon moest afgeven.

Omdat hij dat weigerde kreeg het slachtoffer een vuistslag op zijn gezicht, waarna zijn GSM uit zijn handen werd gegrist. De daders vluchtten daarna weg in de richting van Hoograven. Aan de hand van het opgegeven signalement zal de politie een onderzoek instellen.

Resultaten verkeerscontroles in de maand januari

UTRECHT De politie van het district Paardenveld besteedt elke maand, naast het normale toezicht op verkeersovertredingen, extra aandacht voor bepaalde soorten verkeersovertredingen. Vorige maand werd er bijzondere aandacht besteedt aan het niet dragen van de veiligheidsgordel en het niet voeren van de juiste verlichting.

Dit resulteerde in 345 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordels en 83 bekeuringen voor het voeren van defecte verlichting of het onterecht voeren van mistlampen.
In de maand februari zullen de controles gericht zijn op het niet volgen van de aangegeven rijrichting en geslotenverklaringen.

Niets erin, niets eruit

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie, geassisteerd door een groot aantal toezichthouders, in de binnenstad 1513 voertuigen gecontroleerd op het achterlaten van goederen in de auto en/of het niet goed afsluiten van het voertuig.
In totaal 202 voertuigen werden al dan niet waardevolle goederen in de auto achtergelaten of bleken voertuigen niet afgesloten te zijn. Deze eigenaren zijn middels een waarschuwingsbriefje erop gewezen dat hun nalatigheid kan leiden tot diefstal van hun eigendommen of hun auto.

Buit teruggevonden

UTRECHT Bij een inbraak in een kantoor op de Euclideslaan werden vijf computers gestolen. Inbrekers hadden een gat in het raam gemaakt en in de kantoorruimte een chaos veroorzaakt. Tijdens de inbraak ging het alarm af maar kort voordat de beveiligingsdienst arriveerde waren de daders gevlogen.

Surveillerende agenten zagen in de omgeving van het Griftpark twee mannen op een scooter rijden. Zij vervoerden een grote doos met daarin vijf computers. Bij het zien van de politie lieten zij de doos achter en gingen er vandoor. De computers waren afkomstig uit het kantoor waar was ingebroken.