Politiebericht Flevoland: district Noord 31-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Gewonden na aanrijdingen
EMMELOORD Op de Noordzijde heeft zich gisteren een aanrijding voorgedaan tussen een 61-jarige automobilist uit Emmeloord en een vrouw (eveneens uit Emmeloord, leeftijd nog niet geregistreerd) op de fiets: de automobilist had de fietsster geen voorrang gegeven. De vrouw is met vermoedelijk licht letsel door het personeel van de ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord.

BIDDINGHUIZEN Door een botsing gisterochtend op de kruising van de Bremerbergweg met de Alikruikweg belandden twee auto`s in de sloot. Beide automobilisten, de 27-jarige vrouw uit Biddinghuizen die over de Bremerbergweg reed en de 45-jarige man uit Elburg die over de Alikruikweg reed, raakten gewond. Na geholpen te zijn door het personeel van de ambulance en de traumahelicopter zijn de twee per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad (de man) en het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk (de vrouw). De betrokken auto`s zijn afgesleept.

Politie zoekt getuige
EMMELOORD De politie is op zoek naar een klant van de Primafoonwinkel aan de Lange Nering die maandagmiddag drie telefoons heeft afgepakt van een winkeldief. De winkeldief had samen met twee companen in het totaal 8 telefoons gestolen; toen zij naar buiten liepen reageerde de klant alert en pakte een aantal telefoons terug. De eigenaar van de winkel heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van de overige 5 telefoons. In het kader van het onderzoek naar de identiteit van de winkeldieven, wil de politie graag spreken met deze -actieve- getuige.

Joyriding
EMMELOORD Nadat een automobilist gistermiddag bij de politiemeldkamer meldde dat voor hem een auto reed met een wel zeer jong ogende bestuurder, heeft de politie de bewuste auto op de Hannie Schaftweg aan de kant gezet. Ook `s ochtends was al een melding over deze auto binnengekomen, maar hij kon toen niet opgespoord worden. In de auto bleken drie jongens te zitten van 18, 15 en 14 jaar oud uit Espel en Ens; de 14-jarige zat achter het stuur. Alle drie zijn aangehouden voor joyriding of medeplichtigheid aan joyriding en op het politiebureau verhoord. De 14-jarige verklaarde de auto zonder toestemming van zijn ouders te hebben geleend. Na verhoor zijn de drie overgedragen aan hun ouders; er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Aanhouding na vechtpartij
DRONTEN Een 15-jarige jongen uit Swifterbant is dinsdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij een vechtpartij op het schoolplein van het Ichthuscollege. De vechtpartij ontstond toen enkele tientallen leerlingen van het Almerecollege in de pauze naar het Ichthuscollege trokken en een deel van die groep daar slaags raakte met enkele leeftijdsgenoten. Ook enkele docenten, die de vechtenden probeerden te scheiden, liepen klappen op. Wat precies de aanleiding is geweest voor de vechtpartij is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

School leeg na brandje
LELYSTAD De leerlingen van scholengemeenschap de Arcus in de Archipel zijn dinsdag aan het begin van de middag geëvacueerd na een brandmelding. In een van de wc`s bleek een kunststof toiletrolhouder in brand gestoken te zijn, met een enorme rookontwikkeling tot gevolg. Een van de conciërges heeft het brandje geblust. De brandweer heeft een nacontrole gedaan en met behulp van ventilatoren de rook uit de school verdreven. Niemand raakte gewond; de congiërge die de brand bluste is nog wel onderzocht door het ambulancepersoneel.